Hallands Nyheter

16-åring döms för våldtäkt på 13-årig flicka

- MICHAEL LARSSON

En 16-årig pojke döms för våldtäkt mot barn vid Halmstads tingsrätt. Pojken ska ha haft sex med en berusad 13-årig flicka medan hon sov.

Händelsen inträffade i september förra året i en bostad där en grupp kompisar skulle övernatta. Föräldrarn­a i huset var bortresta och några av ungdomarna drack sprit från föräldrarn­as barskåp.

Den 13-åriga flickan var en av dem som drack sprit och när hon kände sig berusad och trött, gick hon till sovrummet för att lägga sig. Pojken, som då var 15 år gammal, följde efter henne till sovrummet och la sig bredvid henne i sängen.

I FÖRHÖR BERÄTTAR flickan att 16-åringen gjort fler närmanden mot henne under kvällen, genom att bland annat lägga sin hand på hennes lår flera gånger och frågat om de skulle gå och lägg sig. Flickan ska ha avvisat hans inviter.

När flickan la sig i sängen somnade hon direkt. Pojken utsatte då flickan för en våldtäkt. Den 13-åriga flickan ska ha vaknat till under övergreppe­t och vänt sig till sin kompis som också befann sig i huset.

Pojken förnekade brott och nekade först till att han ska ha haft sex med flickan. Vid ett senare tillfälle hävdade han att han ska ha agerat omedvetet i sömnen.

ENLIGT ETT VITTNE har 16-åringen tidigare visat intresse för flickan och frågat om hennes ålder, och påpekat att ”ålder bara är en siffra”.

16-åringen döms nu för våldtäkt mot barn vid Halmstads tingsrätt. Påföljden blir 135 timmars ungdomstjä­nst. Han ska dessutom betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan för kränkning, sveda och värk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden