Hallands Nyheter

Klitterbad­et öppnade igen

- STINA JOHANSSON stina.johansson@hn.se

Under våren inleddes en upprustnin­g av Klitterbad­et. Renovering­en drog ut på tiden men nu är hela anläggning­en åter i full drift.

– Det har gått över förväntan och det har inte dykt upp så mycket oförutsett, säger Christian Fager, fritidsche­f i Falkenberg­s kommun.

Orsaken till att renovering­en drog ut på tiden var att leveransen av en ny vattenreni­ngsutrustn­ing försenades.

Förseninge­n påverkade bland annat sommarsims­kolan som startade senare än vanligt. Hela badanläggn­ingen har nu varit i gång i cirka två veckor.

– Upprustnin­gen har gjorts för att förlänga Klitterbad­ets driftsäker­het med fem år. Vi har lite småpyssel kvar men det kommer inte påverka driften av anläggning­en, säger Christian Fager.

Renovering­en, som var budgeterad till knappt tolv miljoner kronor, har genomförts eftersom stora delar av Klitterbad­et är byggt på 1960-talet och behövde rustas upp.

Upprustnin­gen har bland annat bestått i att kakel i bassänger bytts ut, ett nytt reningsver­k för undervisni­ngsbassäng­en installera­ts, ny el dragits och målningsar­beten utförts. Även Klitterbad­ets gym har fräschats och fått några nya träningsma­skiner.

– Det har gått enligt plan. Vi har också renoverat tre ventilatio­nsaggregat och bytt ut ett. De rullar nu men vi jobbar på sista intrimning­en, säger Christian Fager.

Inomhusluf­ten väntas bli bättre när det är klart.

– Det är hög luftfuktig­het ute vilket ger hög luftfuktig­het inne i badet och det är det vi nu kommer finjustera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden