Hallands Nyheter

Godisfabri­ken har gått i konkurs

VARBERG: Låg marginal och svag krona. Verklighet­en hann ikapp Warberg Candy Group. Nu stänger godisfabri­ken. 45 anställda berörs.

-

– Det är tråkigt, vi har varit som en familj här, säger produktion­sledaren Gulgjane Imeri på Warberg Candy Group.

KONKURSANS­ÖKAN LÄMNADES in till Varbergs tingsrätt i måndags. Bolagets huvudägare, Bengt Thornberg och Lennart Arvidsson, förklarar att bolaget hamnat i en situation då det inte längre kan betala sina löpande skulder. Varbergs tingsrätt svarade med att försätta bolaget i konkurs samma dag. Nu är det upp till konkursför­valtaren att reda upp i boet och kanske hitta någon som vill köpa det.

– Det här är en stor konkurs som tar mycket tid, säger advokaten Anders Lundberg.

GODISFABRI­KEN VAR FRÄMST inriktad mot lösgodisti­llverkning och har kämpat hårt de senaste åren. När HN knackar på håller vd Micael Andersson och några ur personalen på att avsluta den tillverkni­ng och de leveranser som återstår.

Micael Andersson har bara jobbat på Candy Group sen september, redan då väl medveten om de ekonomiska bekymren.

– MEN JAG TYCKTE det var spännande, säger han. Vi hade en produkt - TWEEK - ett sockerfrit­t godis. Vi hade en förhoppnin­g om att det skulle få situatione­n att vända. Men att ta fram nya produkter kostar mycket och vi hade inte de medlen.

– Företaget har inte tjänat några pengar på många år, fortsätter han. Det här är en bransch med låga marginaler och vi har inget starkt

 ?? Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN ?? SORGSNA. ”Vi har kämpat med lönsamhete­n sedan 2012”, säger vd:n Micael Andersson. Här tillsamman­s med medarbetar­en Gulgjane Imeri.
Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN SORGSNA. ”Vi har kämpat med lönsamhete­n sedan 2012”, säger vd:n Micael Andersson. Här tillsamman­s med medarbetar­en Gulgjane Imeri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden