Hallands Nyheter

Winnerbäck fick Varberg att dansa

VARBERG: PUBLIKEN SKEN IKAPP MED SOLEN På Södra Fästningsh­örnan är stämningen maxad. Solen skiner och över 6000 personer har samlats för att se Lars Winnerbäck­s konsert.

- ELSA HENRIKSDOT­TER elsa.henriksdot­ter@hn.se

Arrangörer­na räknade med 5 000 besökare men hela 6 500 dök upp. Trycket på biljettern­a var stort. Miss Li värmde upp en publik i extas och HN var på plats.

Man räknade med cirka 5000 i publiken men 21.00 när Lars Winnerbäck gick på scen var det hela 6500 besökare på plats innanför avspärrnin­garna. Björn Nohlgren på Nöjet Konsert meddelar att de är lyckliga arrangörer.

Även utanför konsertomr­ådet kryllar det av människor. På grässluttn­ingen framför Fästningsh­örnan fick vännerna Kerstin Svensson och Monika Algfeldt plats i solen.

– DETTA BLEV lite spontant, vi vågade inte hoppas på vädret och köpte inte biljetter, säger Monika Algfeldt och rättar till solglasögo­nen.

Från gräskullen har de fri sikt över staketet och kan skymta Miss Li som värmer upp publiken med låten ”Dancing the whole way home”. Inte för att det behövs någon uppvärmnin­g, temperatur­en är närmare 25 grader.

– Det var han som lockade men att få se henne är en riktigt bra bonus, säger Kerstin Svensson.

Kön riglade sig lång till insläppet. Blandade åldrar och alla typer av folk samlades i sommarkväl­len. Lutad mot staketet med en ölflaska i vardera hand står Marcus Andrén, 33 år.

HAN HAR LURAR i öronen och gungar i takt med musiken.

– Nu lyssnar jag på ”Jag vill bara gå hem med dig” det är en favorit. Men jag har många. ”Hugger i sten” är en annan, jag gillar de låtarna som är lite old-school, säger Marcus Andrén.

Han berättar att Lars Winnerbäck är en av hans två musikgudar. Den andre är Per Gessle.

– Det är Winnerbäck­s poesi, hans texter. De är djupa och gammaldags men fortfarand­e dagsaktuel­la. Det är djupt, säger han och tittar bort mot scenen.

MARCUS ANDRÉN HAR följt Winnerbäck sedan gymnasieti­den. Detta är sjätte gången han ser honom live och han tänker stå längst fram.

– Kommer det någon framför så åker de bort, säger han och skrattar. Winnerbäck­s konsert blir avslutet på Marcus Andréns semester.

Lite längre bort i gräset sitter istället en familj som kickar igång semestern med sommarkons­ert.

– Vi är från Göteborg och hade kunnat se honom på Trädgårn. Men vi valde Varberg med havet, säger Steve Hero och sveper med handen mot vågorna.

Steve Hero köpte biljettern­a redan den 20 december och har varit laddad sedan dess.

Han hoppas på låten ”Söndermark­en” där Winnerbäck sjunger ” gråvita skyar, tandläkarv­äder”.

DET ÄR INGET tandläkarv­äder över Varberg på fredag kväll, det är sommarväde­r, basen dunkar och måsarna skrattar i takt med musiken.

 ??  ?? FULLT ÖS. 6500 samlade när Lars Winnerbäck och Miss Li gick på scen.
FULLT ÖS. 6500 samlade när Lars Winnerbäck och Miss Li gick på scen.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ??
Bild: ANNIKA KARLBOM
 ??  ?? IDOL. Lars Winnerbäck var kvällens stjärna.
IDOL. Lars Winnerbäck var kvällens stjärna.
 ??  ?? Se fler bilder på hn.se Mer på webben!
Se fler bilder på hn.se Mer på webben!
 ??  ?? HAVET. Familjen Hero kunde valt Trädgårn i Göteborg men havsnära konserten i Varberg lockade mer.
HAVET. Familjen Hero kunde valt Trädgårn i Göteborg men havsnära konserten i Varberg lockade mer.
 ??  ?? FÖRBAND. Miss Li intog scenen 19.00
FÖRBAND. Miss Li intog scenen 19.00

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden