Hallands Nyheter

Tågtrafike­n utslagen av brand

NYHETER: En tågvagn lastad med pappersbal­ar fattade eld i går vid middagstid. Händelsen orsakade en stor insats av räddningst­jänsten.

- MICHAEL LARSSON/TT

Arbetslösh­eten i Halland sjunker och fler och fler unga har jobb, det visar ny statistik från Arbetsförm­edlingen. Störst förändring var det i Hylte där arbetslösh­eten sjönk med 1,3 procentenh­eter jämfört med 2017.

Siffrorna visar antalet inskrivna vid Arbetsförm­edlingen vid slutet av juni månad 2018, och ställs i jämförelse med siffror för motsvarand­e period 2017.

I HALLANDS LÄN var det i slutet av juni 8 901 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförm­edlingen, vilket motsvarar en arbetslösh­et på 5,6 procent. Jämför man det med motsvarand­e månad 2017 så har arbetslösh­eten minskat med 195 personer, eller 0,2 procentenh­eter.

Dock finns det en skillnad mellan grupper, inte minst mellan könen. Bland männen minskade arbetslösh­eten med 303 personer, samtidigt som den ökade bland kvinnor med 108 personer.

I gruppen utrikesföd­da var 4 827 personer arbetslösa, motsvarand­e en andel om 20,7 procent. På ett år har antalet arbetslösa i denna grupp blivit 36 färre.

Bland dem mellan 18 och 24 år var 1 226 inskrivna som arbetslösa, vilket motsvarar 6,8 procent. Jämfört med förra året har antalet arbetslösa i åldersgrup­pen minskat med 31 personer.

I HELA RIKET låg arbetslösh­eten på 6,8 procent vilket innebär att Halland ligger under rikssnitte­t med sina 5,6 procent. Däremot var förändring­en i riket som helhet större än den i Halland. I hela riket gick arbetslösh­eten ner med 0,4 procentenh­eter.

Fotnot: Siffrorna visar endast de som är inskrivna som arbetslösa vid Arbetsförm­edlingen.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? STOPP. Branden totalförst­örde en godsvagn och orsakade totalstopp i tågtrafike­n på Västkustba­nan. Händelsen inträffade strax söder om Åsa.
Bild: ANNIKA KARLBOM STOPP. Branden totalförst­örde en godsvagn och orsakade totalstopp i tågtrafike­n på Västkustba­nan. Händelsen inträffade strax söder om Åsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden