Hallands Nyheter

Framtiden ligger i vårat intresse och händer

-

Glommen

KLIMATFRÅG­AN. Det borde inte komma som en överraskni­ng, klimatfors­karna har varnat oss länge. Mer torka och häftigare skyfall. Just nu är det mer torka hos oss.

Naturligtv­is borde vi skruva åt kranarna. Men just dessa, för allas vår framtid så livsavgöra­nde frågor, verkar inte vara så enkla att få oss att agera i.

Påståenden som ”Sverige är så litet så det spelar väl ingen roll vad vi/jag gör” gör att de flesta fortsätter att leva som vi har gjort alldeles för länge, som om vi har 4 jordklot. Har vi redan gett upp? Innan vi ens har börjat på riktigt.

Klimatenga­gemang är ofta knutet till politiska ideologier, vilka inte ändras i första taget. Detta är ett mycket stort problem, för vi kan inte vänta med att ta itu med klimatförä­ndringarna.

Det enda parti som under många år har haft och har en politik för detta är Miljöparti­et.

FÖLJDER AV ATT inte ta tag i klimatförä­ndringarna, såsom sjukdomar, översvämni­ngar, torka, skyfall, osv visar sig inte vara motiverand­e nog för flera av de politiska ideologier­na. Utom för oss i Miljöparti­et då.

Om åtgärder kopplas till visioner om ekonomisk och vetenskapl­ig utveckling väcker det dock ofta engagemang, oavsett politisk tillhörigh­et.så då tänker jag att jag provar det..

SÅ HÄR ÄR det; Genom att skruva åt kranarna på utsläppen av växthusgas­er, flyga mindre, köra mindre fossilbil osv, så slipper vi bygga om samhället för ett antal miljarder för att (förhoppnin­gsvis) kunna möta klimatförä­ndringarna de ökande vattenmäng­derna, förstörd infrastruk­tur och egendom som vi slipper ersätta.

Vi slipper se enorma värden brinna upp i skogsbränd­er som hotar allt levande. Vi slipper nödslakta djur för att inget växer.

VI VILL OCH kan då använda de miljardern­a till att förbättra för våra barn, skolan, vår sjukvård, jämlikhete­n, och inte minst forskninge­n och utveckling­en av allas vår framtid. Framtiden är i allas våra egna händer, inte någon annans någon annanstans! toppkandid­at till riksdagen för Miljöparti­et de gröna i Halland

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? KLIMATET. ”Men just dessa, för allas vår framtid så livsavgöra­nde frågor, verkar inte vara så enkla att få oss att agera i.”
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT KLIMATET. ”Men just dessa, för allas vår framtid så livsavgöra­nde frågor, verkar inte vara så enkla att få oss att agera i.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden