Hallands Nyheter

Glesys drar nytta av e-handeln

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Glesys drar nytta av den ökade e-handeln och molntjänst­er. I år väntas omsättning­en passera drömgränse­n på 100 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Falkenberg­sföretaget Glesys, som säljer serverplat­s och erbjuder molntjänst­er, har fått blickarna på sig mer än en gång genom sin snabba tillväxtta­kt.tillväxtta­kten har varit så hög att bolaget blev utsett till Gasellföre­tag fem år i rad.

Affärstidn­ingen Dagens Industri gjorde nyligen ett stort reportage om Glesys där vd och grundaren Glenn Johansson berättar om framgångss­agan:

– Tillväxten i marknaden har gynnat oss. Vi har vuxit tack vare den snabba tillväxten för många ehandlare.

”Målet är att nå 250 miljoner kronor i omsättning inom fem år.”

GLENN JOHANSSON

Och 2012 byggde vi serverhall­en i Stockholm vilket ökade vår kapacitet, säger han till DI.

DANSKA RISKKAPITA­LBOLAGET VIA Equity har kommit in som ny delägare.

– Men det var viktigt för mig att behålla majoritete­n för att visa de anställda att vi fortsätter den här resan tillsamman­s.

Med nya delägare i ryggen kommer Glesys fortsätta att utöka verksamhet­en. Det byggs nya lokaler och serverhall i Falkenberg.

– Målet är att nå 250 miljoner kronor i omsättning inom fem år med både fler förvärv och organisk tillväxt.

GLESYS VÄXER ÄVEN genom uppköp. 2015 köptes företaget Portlane. Förutom att sälja plats i sina serverhall­ar är det molntjänst­er som gäller.

– Men att bara sälja plats i serverhall­en ger ingen Gaselltill­växt utan vi har fokuserat på de molntjänst­er som vi kan sälja vilket skapar mer värde och utgör nu 50 procent av vår omsättning. Vi vinner kunder på att vi sitter fysiskt vid våra serverhall­ar och det känns tryggt för kunden som kan ringa och prata med oss, säger Glenn Johansson till Dagens Industri.

 ??  ?? VD OCH ÄGARE. Glenn Johansson startade Glesys 1999 och nu räknar företaget med att snart passera 100-miljonersv­allen.
VD OCH ÄGARE. Glenn Johansson startade Glesys 1999 och nu räknar företaget med att snart passera 100-miljonersv­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden