Hallands Nyheter

”Primitivt – men det är

FALKENBERG: INTE BARA WHEELS & WINGS SOM DRAR

- STINA JOHANSSON

TURISTSOMM­AR

En amerikansk flagga vajar i vinden, de randiga campingsto­larna matchar förtältet och en rosa Imperial årsmodell 1960 står och glänser i solen.

Marika och Stig Svenssons campingpla­ts i Skrea är en genomtänkt boning.

– Jag vet egentligen inte vad tjusningen med att bo i husvagn är. Det är väl ett sätt att testa om man ska fortsätta vara gifta eller inte, säger Stig Svensson och skrattar till.

– NEJ, MEN DET ÄR KUL. Det är lite primitivt men det är det som är charmen, säger Marika Svensson.

Det har blivit en semestertr­adition för paret från Vårgårda att campa i Falkenberg varje sommar. Husvagnen, en Kema Kolibri från år 1967, har fått en hel del kärlek, både inuti och utanpå. Förtältet har Marika sytt på egen hand.

– Jag klippte sönder ett femmannatä­lt för att få fram olika delar. Det var lite jobb eftersom jag sydde med en sådan där riktigt gammal symaskin från Husqvarna. Det gick bra men jag kommer nog inte göra om det, säger hon.

– Och när hon var färdig så fick jag bygga ställninge­n, säger Stig.

ÄVEN OM DEN stora motorfeste­n bara pågår i två dagar tillbringa­r Marika och Stig en hel vecka i Falkenberg.

–Det har blivit en väldigt fin sammanhåll­ning här och man träffar härligt folk som kommer hit år efter år, säger Stig.

– Ja, det är inga surar miner. Alla är så trevliga, säger Marika.

Förutom att titta på fina bilar hittar de också på andra saker.

– Vi har cyklat runt till olika platser i Falkenberg. Vi har badat, besökt Halmstad och vänner i Slöinge, säger Marika.

Det är bilarna, staden och de härliga människorn­a som lockar. I flera år har Marika och Stig Svensson tagit husvagnen till Wheels & Wings och denna sommar är inget undantag.

BILINTRESS­ET ÄR STIGS från början men det har smittat av sig på Marika. Var det kommer ifrån kan han inte säga säkert men tror att det uppstod i tidig ålder.

– Det gick en väldigt fin likbil hemma när jag var liten. Det kan ha varit den som gjorde det, säger han. Se fler bilder på Marikas och Stigs husvagn och bil på hn.se

 ??  ?? VANA CAMPARE. Marika och Stig Svensson från Vårgårda har som semestertr­adition att åka med sin husvagn till Falkenberg.
VANA CAMPARE. Marika och Stig Svensson från Vårgårda har som semestertr­adition att åka med sin husvagn till Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden