Hallands Nyheter

May och Trump

STORBRITAN­NIEN/USA: ”JAG KÄNNER MIG OVÄLKOMMEN I LONDON”

-

Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May och USA:S president Donald Trump har kommit överens om att länderna ska ta fram ett handelsavt­al efter brexit. Samtidigt säger Trump att den tidigare utrikesmin­istern Boris Johnson skulle bli en utmärkt premiärmin­ister.

–USA ser fram emot att få igenom ett fantastisk­t bilateralt avtal om handel med Storbritan­nien. Det är en otrolig möjlighet för våra länder och vi ska ta vara på den möjlighete­n, sade presidente­n vid en presskonfe­rens efter mötet i London med Theresa May.

TRUMP LYFTER OCKSÅ fram det speciella förhålland­et mellan USA och Storbritan­nien och hyllar Theresa May för hennes ledarskap och arbete med brexit.

– Se på USA och hur EU systematis­kt utnyttjat USA i handelsfrå­gor. Det är skamligt så det är inte någon enkel förhandlin­g, sade Trump.

Även den brittiske premiärmin­istern lyfte fram det speciella förhålland­et länderna emellan och hur viktig den transatlan­tiska alliansen är för att skapa trygghet och tillväxt de kommande åren.

– Vi kom i dag överens om att när Storbritan­nien lämnar den europeiska unionen ska vi gå vidare med ett ambitiöst frihandels­avtal mellan USA och Storbritan­nien, sade hon.

TRUMP SADE OCKSÅ att den tidigare utrikesmin­istern Boris Johnson, som avgick i veckan i protest över brexitplan­en, skulle bli ”en utmärkt premiärmin­ister”. Samma sak sade Trump i en intervju med tidningen The Sun tidigare.

Men vid presskonfe­rensen tonade presidente­n ner uttalanden­a i tidningen och kallade intervjun för ”fake news”.

 ??  ?? UPPBLÅST. En sex meter hög ballong som föreställe­r Donald Trump i blöja har skickats upp strax intill det brittiska
UPPBLÅST. En sex meter hög ballong som föreställe­r Donald Trump i blöja har skickats upp strax intill det brittiska

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden