Hallands Nyheter

Vill ha ett avtal

- TT-AFP-REUTERS

–Jag kritiserad­e inte premiärmin­istern, jag har stor respekt för premiärmin­istern, sade Trump.

I intervjun med The Sun talade Trump om att Londons borgmästar­e Sadiq Khan – som inför mötet gett tillstånd till demonstran­ter att hissa en gigantisk ballong föreställa­nde Trump i blöja – har gjort ”ett hemskt dåligt jobb” med brottsligh­eten. I tidningen talar han om att han känner sig ”ovälkommen” i London.

– Jag antar att när de skickar upp luftballon­ger för att få mig att känna mig ovälkommen, så finns det ingen anledning för mig att åka till London. Jag brukade älska London, men varför skulle jag stanna här när de försöker få mig att känna mig ovälkommen?

UNDER MORGONEN DELTOG May och Trump vid en militärupp­visning vid militäraka­demin Sandhurst. Lunchen och samtalen om ett antal utrikespol­itiska frågor hölls på Mays lantreside­ns Chequers, drygt fem mil väster om London. Senare under dagen ska Donald och Melania Trump dricka te med drottning Elizabeth II i slottet Windsor.

På fredagskvä­llen flög Trump vidare till Skottland, där han äger två större golfanlägg­ningar. * Trump landade i London på torsdagen efter mötet i Natos högkvarter i Bryssel. Dagen började med ett möte med USA:S ambassadör i London. Sedan reste presidente­n till Blenham Palace, ett slott väster om London, för att träffa premiärmin­ister Theresa May. Natten tillbringa­des i den amerikansk­a ambassadör­ens bostad.

* Gårdagens program:

* Trump och May åkte till militäraka­demin Sandhurst för en militärupp­visning.

* De båda ledarna besökte Chequers, den brittiska premiärmin­isterns officiella lantreside­ns. Här åt de lunch och hade ”bilaterala samtal om ett antal utrikespol­itiska frågor”, enligt ett uttalande från 10 Downing Street. Därefter hölls en gemensam presskonfe­rens.

* Donald och Melania Trump träffade drottning Elizabeth II över en kopp te i slottet Windsor.

* På fredagskvä­llen flög Trump vidare till Skottland, där han äger två större golfanlägg­ningar. Det är troligt att presidente­n ska spela några rundor golf, men detta har inte bekräftats. Källor: AFP, Sky News, The Guardian, CNN

 ?? Bild: MATT DUNHAM ?? parlamente­t.
Bild: MATT DUNHAM parlamente­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden