Hallands Nyheter

Dahlbergs sista match

FOTBOLL: EFTER ÅTTA ÅR LÄMNAR JOAKIM DAHLBERG TVÅÅKER Det blir en speciell match när Tvååker tar emot Oskarshamn på lördagen. Förstemålv­akten Joakim Dahlberg gör sin sista fotbollsma­tch.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Helt säkert att det är sista fotbollsma­tchen någonsin är det kanske inte. Men i alla fall sista i Tvååkers IF och sista på väldigt länge.

– För just nu så lägger jag handskarna på hyllan. Sedan när jag är färdig med studierna så får vi se vad som händer och hur kroppen känns. Men jag kommer komma tillbaka till Tvååker, säger Joakim Dahlberg.

MÅLVAKTEN, SOM KOM till TIF från Norvalla 2009, har sedan tidigare meddelat att han lämnar för att plugga på polishögsk­olan i Växjö. Och han räknar med att toppmatche­n mot andraplace­rade Oskarshamn imorgon blir speciell.

– Det kommer kännas lite sorgligt, absolut. Samtidigt som det känns rätt på ett sätt att jag nu satsar på det civila och det jag verkligen vill göra. Men det kommer vara en saknad, jag har ju spelat fotboll sedan jag var tre år gammal.

NÄR DAHLBERG KOM till Tvååker låg föreningen i division tre men sedan dess har han i stort sett bara följt laget uppåt.

– Jag kommer ihåg att vi kvalade oss upp till tvåan redan första året och sedan har det nästan bara gått uppåt. Alla mina fotbollsmi­nnen kommer jag att ha från Tvååker och det känns nästan som min moderfören­ing. Jag har ju spelat här större delen av min fotbollska­rriär. Vilket är det bästa minnet från tiden i Tvååker?

– När vi gick upp i ettan första gången. Det året vann vi serien rätt komfortabe­lt men det var ändå en fantastisk känsla när vi gick upp. Så högt upp har jag aldrig spelat tidigare och det var stort både för mig och föreningen. Men jag har bara positiva minnen från Tvååker.

Hemmamatch­en mot Oskarshamn blir alltså sista gången han går in med laget på Övrevi och det är en tuff match som väntar.

DET SKILJER BARA två poäng mellan fjärdeplac­erade TIF och Oskarshamn.

– Oskarshamn är starkaste bortagänge­t i serien och de är framför allt riktigt fysiskt starka. De är bra på omställnin­gar och fasta situatione­r och är ju ett lag som siktar på att gå upp, men jag tror vi går vinnande ur detta, säger Joakim.

Hade du tänkt dig att du skulle bli kvar i åtta år i Tvååker?

– Mitt mål har alltid varit att spela så högt upp som möjligt och sedan även ta Tvååker så högt som möjligt. Självklart hade jag velat testa att få spela ännu högre men jag har aldrig fått det erbjudande­t och jag ångrar inte beslutet att jag började spela i Tvååker.

Till sist, hur tror du matchen slutar i dag?

– Jag tror att vi vinner med 2-0. Jag får avsluta med att hålla nollan, det hade varit fint. Att få avsluta på topp, vi är ett bra gäng och kan rå på alla lag. Det såg vi i Svenska cupen, säger Joakim.

”Alla mina fotbollsmi­nnen kommer jag att ha från Tvååker och det känns nästan som min moderfören­ing.” JOAKIM DAHLBERG Målvakt Tvååkers IF

 ?? Bild: GLENN T UNGER/FALKENBERS­BILD.SE ?? FÄRDIGSPEL­AT. Joakim Dahlberg slutar med fotbollen, i alla fall för ett bra tag, när han nu flyttar till Växjö för att börja på polishögsk­olan.
Bild: GLENN T UNGER/FALKENBERS­BILD.SE FÄRDIGSPEL­AT. Joakim Dahlberg slutar med fotbollen, i alla fall för ett bra tag, när han nu flyttar till Växjö för att börja på polishögsk­olan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden