Hallands Nyheter

Varberg bjuder in till lö

LÖPNING: DAGS FÖR 36:E UPPLAGAN AV VARBERGSLO­PPET 1650 löpare ställde upp i Varbergslo­ppet 2017, till årets upplaga är i skrivande stund strax över 1000 anmälda. Men arrangörer­na räknar med ett par hundra efteranmäl­ningar.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

– Just nu känns det väldigt bra, vi har haft lite saker emot oss inför det här året. Det har uppstått en del tveksamhet­er med tanke på Sveriges fantastisk­a fotbollsre­sa, säger Elisabeth Rehn, tävlingsle­dare för Varbergslo­ppet.

Anledninge­n är att loppet drar igång klockan 16, vilket är samma tid som matchen om Vm-bronset drar igång.

MEN NÄR SVERIGE nu inte tog sig hela vägen dit är det kanske fler som väljer att ge sig ut och springa istället. Dessutom är det många som brukar bestämma sig i sista minuten menar Elisabeth.

– I år har vi förlängt anmälnings­tiden lite med tanke på Sverige i VM då och vi har även stått på torget i dag (läs fredag) och haft öppet för anmälninga­r. Många är sena på att anmäla sig just för att de inte vet om de är hemma eller på semester, eller väntar och ser hur vädret blir. Men vi hoppas på lika många som förra året, säger hon.

Det ser ut att bli en riktigt varm dag för de som väljer att ta sig runt den 10 kilometer långa banan, även om det tidigare år har varit ännu varmare.

– Har vi tur så blir det inte riktigt lika varmt som de två senaste åren då det har varit riktigt hett. Förhoppnin­gsvis får vi några moln så att det blir ett bra lopp även för publiken.

ÄVEN OM LOPPET lockar många deltagare och start- och målområdet ska kännas festligt så är Varbergslo­ppet tänkt att vara ett lopp

som främst är för motionärer­na.

– Det är som vi brukar säga att vi har Sveriges vackraste motionslop­p och riktar oss främst till motionärer. Sedan blir det såklart alltid en tävling och vi brukar ha väldigt många duktiga löpare med. Men såklart då de som bara vill ge sig ut och springa och ta sig runt banan. Jag ser heller att vi får lite färre löpare och att vi genomför ett lopp med fokus på riktigt bra kvalité. Några nyheter för i år?

– Nej tyvärr har vi inga större nyheter för i år. Det är samma bansträckn­ing som tidigare. Det vi tänker på för varje år är bara att fundera på hur vi kan genomföra det lite bättre än innan. Det låter lite som att Varbergslo­ppet är lite mer avskalat i jämförelse med andra evenemang?

– Jag försöker tänka att det är två delar av det. Dels har vi själva loppet, alltså idrottsarr­angemanget. Sedan har vi festarrang­emanget med allt runt omkring med publiken och det som händer längs med banan. Så avskalat skulle jag inte säga att det är men vi vill att det ska vara lika roligt för löparna som för publik och arrangörer.

 ??  ?? TUSENTALS. Varbergslo­ppet brukar locka upp emot 1600 deltagare och har arrangerat­s sedan 1982 med start och mål vid södra hörnan av Varbergs fästning.
TUSENTALS. Varbergslo­ppet brukar locka upp emot 1600 deltagare och har arrangerat­s sedan 1982 med start och mål vid södra hörnan av Varbergs fästning.
 ?? Bild: ALINE LESSNER ??
Bild: ALINE LESSNER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden