Hallands Nyheter

Lyckat Junior-nm för Falkenberg­s roddklubb

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Det blev fina placeringa­r för roddarna från Falkenberg när Soröregatt­an gick av stapeln i Danmark förra helgen.

De fyra deltagarna från Falkenberg­s roddklubb var Melker Persson, Moritz Lücke, Matilda Wallin, Felicia Häggström och Ebba Einarsson. Det var dessa fyra som deltog i Junior-nm där alltså både Danmark, Norge och Finland också fanns med. För FRK:S deltagare blev det allt från en första plats till en femteplats i de olika klasserna.

– DELS HADE vi Melker Persson som rodde singel och blev etta, Felicia som rodde dubbel blev tvåa, Moritz och Matilda rodde båda två en fyrmanna-båt och blev tvåa respektive femma. Och så hade vi Ebba då som styrde en åttamanna-båt och de blev femma, säger Bengt Wallin, ordförande för Falkenberg­s roddklubb.

Efter omräkning stod det klart att Sverige slutat tvåa totalt i JNM, något som är väldigt bra enligt Bengt Wallin.

– Normalt sett är Nordiska Mästerskap­en väldigt tufft och det är starka motståndar­e. Så en andraplats är väldigt bra och Sverige har nog inte lyckats så bra på många år, säger Bengt Wallin.

Deltagarna från FRK var nöjda med sina resultat efteråt säger Bengt som var nere i Danmark en av dagarna.

– Självklart var de glada över sina placeringa­r och nöjda med sina insatser.

NÄSTA STORA TÄVLING som väntar är SM i rodd som avgörs i Mölndal den 16-18 augusti, en tävling där Falkenberg brukar lyckas bra enligt Bengt.

– Det tränas flitigt inför den och där är vi väl den klubb som lyckades ta flest segrar förra året. Så vi kämpar för att hålla lika hög nivå i år.

 ?? Bild: PRIVAT ?? GLADA. Melker Persson, Moritz Lücke, Matilda Wallin, Felicia Häggström och Ebba Einarsson deltog i JNM för FRK.
Bild: PRIVAT GLADA. Melker Persson, Moritz Lücke, Matilda Wallin, Felicia Häggström och Ebba Einarsson deltog i JNM för FRK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden