Hallands Nyheter

Gunnarsson tränar med Duplantis

- TT

De är Sveriges största stavhoppsl­öften. Nu ska Lisa Gunnarsson och Armand Duplantis börja träna ihop. – Jag har länge haft tankar på den här lösningen, säger Gunnarsson till Radiosport­en.

Lisa Gunnarsson, nybliven silvermeda­ljör på U20-VM i Tammerfors, flyttar till Lafayette i Louisiana för att börja träna tillsamman­s med Armand Duplantis – under ledning av Armands pappa Greg.

– DET ÄR nog den bästa lösningen för mig. Jag tror det är en jättebra lösning så att jag kan fortsätta utvecklas och vara motiverad och hoppa högt, säger Gunnarsson.

De två supertalan­gerna innehar båda världsreko­rd på ungdomsoch juniorreko­rd och har kvalat in till EM i Berlin senare i sommar.

Lisa Gunnarsson har sedan i höstas bott i USA och studerat på college.

– Det har inte varit helt lätt att få ihop träning och studier och efter att jag satte personligt rekord med 4,60 i mars så har jag tappat en del av hoppkänsla­n. Det har varit svårt att få allt att fungera under våren och sommaren, sade Gunnarsson till friidrott.se efter silvermeda­ljen i Tammerfors.

HON HAR TRÄNAT några pass tillsamman­s med Greg Duplantis, berättar hon för Radiosport­en.

– Jag vet hur han funkar, det är viktigt för mig. Han är ganska teknisk och går rakt på sak. Det passar verkligen mig. Det känns jättebra och jag tror att jag tar rätt beslut, säger hon.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER/TT ?? GEMENSAM TRÄNING. Lisa Gunnarsson flyttar till USA för att träna med Armand Duplantis.
Bild: ERIK SIMANDER/TT GEMENSAM TRÄNING. Lisa Gunnarsson flyttar till USA för att träna med Armand Duplantis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden