Hallands Nyheter

Serena Williams är nära att bli historisk

- EMELIE FREDRIKSSO­N/TT

Serena Williams kan bli störst någonsin. Vinner amerikansk­an finalen i Wimbledon tar hon sin 24:e grand slam-titel. För första gången gör hon det utan att ha vågat tro på det själv.

24 grand slam-titlar är det bara Australien­s Margaret Court som klarat av tidigare. Om Williams gör som i Wimbledon-finalen 2016, och slår tyskan Angelique Kerber under lördagen, är hon också där.

Till skillnad från tidigare jakter på milstolpar i karriären menar den amerikansk­a superstjär­nan att hon inte funderat så mycket på rekordnote­ringen i den här turneringe­n.

– Jag har nog glömt bort det, säger 36-åringen enligt Reuters.

– Det är nog en bra sak eftersom jag lagt så mycket press på mig själv när jag försökt nå rekord tidigare. Jag vill inte begränsa mig själv, det var det jag gjorde innan.

TILL WIMBLEDON KOM Williams i år med helt andra förutsättn­ingar än tidigare. För bara tio månader sedan gick hon igenom en mycket svår förlossnin­g som krävde flera operatione­r och som hon själv menar kunde kostat henne livet.

Att vara i final i Wimbledon igen redan nu kallar hon ”onormalt”.

– Många människor sa att jag borde gå till final. Men för mig är det här en sådan glädje med tanke på att jag gick igenom så mycket för mindre än ett år sedan, säger hon.

INFÖR FINALEN RYKTAS det om att Williams kommer att påhejas av sin nära vän Meghan Markle, hertiginna av Sussex, som nyligen gifte sig med prins Harry i England.

Men när det handlar om tennis är Williams den självklara drottninge­n.

– Om det fanns en kunglighet i Wimbledon vill jag tro att det skulle vara jag. Jag har gjort det ganska bra här tidigare, säger Williams som nu har chansen på sin åttonde seger i grästurner­ingen.

Efter drygt ett års mammaledig­het har hon halkat ner på plats 181 på världsrank­ningen, vilket gör henne till den lägst rankade spelaren att nå en final på damsidan enligt Reuters. Men rankningen har inte lurat någon.

– Jag är verkligen i ”zonen” nu när det handlar om hur jag vill spela, säger Williams.

 ?? Bild: KIRSTY WIGGLESWOR­TH ?? HISTORISK. Serena Williams kan bli en av få som har lyckats ta 24 grand-slam titlar.
Bild: KIRSTY WIGGLESWOR­TH HISTORISK. Serena Williams kan bli en av få som har lyckats ta 24 grand-slam titlar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden