Hallands Nyheter

Tv-serier att sträc

TV: TIPS FÖR REGNIGA ELLER SOLIGA DAGAR

-

Även en varm och solig sommar kräver sina pauser i tv-soffan. Och när passar det bättre att sträckkoll­a på serier än under semestern då det äntligen finns oceaner av tid att lägga på allt och inget? Tv-experterna Ida Kjellin, Sandra Wejbro och Mattias Bergqvist guidar till de mest sträcktitt­arvänliga serierna just nu.

KILLING EVE

– En yrkesmörda­re och en brittisk agent leker en katt och råttalek med varandra. Det som skiljer den här från andra liknande spionthril­lers är inte bara att det är kvinnor i båda huvudrolle­rna utan att den har en härlig svart humor samtidigt som den är olidligt spännande.

Sträckkoll­arstatus: En säsong, en andra är beställd. HBO Nordic. PENNY DREADFUL

– Mycket speciell stämning i denna gotiska, viktorians­ka skräckseri­e där alla får plats: Dracula, doktor Jekyll, häxor, Dorian Grey och Frankenste­ins monster. Eva Green är underbar som den av demoner plågade, men goda, Vanessa Ives.

Sträckkoll­arstatus: Tre säsonger finns på HBO Nordic.

THE STAIRCASE

– För alla som älskade true crimeserie­n Making a murderer – det här är originalet som var inspiratio­nen till succén. Författare­n Michael Petersons fru hittas död vid trappan i deras gemensamma hem, och han anklagas, mot sitt nekande, för mordet. Man får följa hela rättegångs­processen som inte kunde ha varit mer spännande om den hade varit uppdiktad.

Sträckkoll­arstatus: SVT Play och Netflix har hela säsongen. PEAKY BLINDERS

– Brittisk dramaserie som utspelar sig i 1920-talets Birmingham. Vi följer gangsterfa­miljen Shelby och dess ledare: Den vackre men plågade och hänsynslös­e Tommy. Enormt snygg ackompanje­rad av ett för ett kostymdram­a ovanligt (och ovanligt bra) soundtrack, med bland andra Nick Cave.

Sträckkoll­arstatus: Fyra säsonger finns både på C More och Netflix

GLOW

– Det behöver inte bara vara spänning som gör en tv-serie sträcktitt­arvänlig. Glow är en beroendefr­amkallande komedi om ett damwrestli­ngteam på 1980-talet. Rolig och härlig med ett fantastisk­t skådespela­rteam, med Alison Brie i spetsen.

Sträckkoll­arstatus: Två säsonger på Netflix.

 ?? Bild: BBC AMERICA ?? PÅ JAKT. Sandra Oh spelar agenten som jagar en kvinnlig seriemörda­re i Killing Eve.
Bild: BBC AMERICA PÅ JAKT. Sandra Oh spelar agenten som jagar en kvinnlig seriemörda­re i Killing Eve.
 ??  ?? WRESTLING-KVINNOR. Glow har precis återvänt till Netflix med en andra säsong.
WRESTLING-KVINNOR. Glow har precis återvänt till Netflix med en andra säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden