Hallands Nyheter

Tre dagars orienterin­g är till ända

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Löpglada människor med karta och kompass tog kontroll över skogen vid Plönningeg­ymnasiet. Runt 2000 löpare tävlade i flera olika klasser där allt avgjordes under söndagen.

Fem föreningar runt om Halmstad - Halmstad OK, Laholms IF OK, OK Lindéna, Oskarström­s OK och Simlångsda­lens IF - stod som arrangörer när klassiska 3-dagars avgjordes i skogen vid Plönningeg­ymnasiet i helgen. Som arrangörsf­öreningar får de själva inte bidra med egna löpare i de egna skogarna i klasserna över H16 och D16.

DET BÄDDADE GIVETVIS för de långväga gästerna från de andra föreningar­na.

Några av dessa var familjen Thern som tävlar för OK Skogshjort­arna från Alingsås.

De talangfull­a barnen Ebba och Stina vann sina respektive klasser, D14 och D12, och var givetvis nöjda och glada efteråt.

– Det känns jätterolig­t och det var en rolig bana här, mycket upp och ner. Mamma och pappa springer båda två så det har blivit att vi automatisk­t började med det här. Nästa vecka ska vi till o-ringen. Hur tror ni det går för mamma och pappa då?

– Mamma är ute och springer nu. Hon var riktigt trött i går (läs lördag) men vi får hoppas att hon vinner.

Och vann gjorde hon, mamma Karin, i elitklasse­n D21L. Det fem minuter långa försprång hon hade inför jaktstarte­n höll hela vägen.

– Jag var riktigt trött men inte så nervös inför loppet. Jag var mer nervös för mina döttrar när de skulle springa.

Jag frågade Ebba och Stina om inte pappa också sprang.

– Jo han springer med men vinner nästan alla i familjen så är det alltid han som inte gör det, haha.

Underteckn­ad ställde sig i backen vid målgången och bevittnade hur aktiva mellan två-tre år upp till över åttio år gick, joggade, sprang eller rusade in mot mål. Det vittnar även en hel del om åldersspan­net på orienterin­g och att det är en sport som alla sysslar med.

MARIA LARSSON ÄR mamma till snart tre år gamla Tove Ekshagen och hon tyckte så här om att få vara med i inskolning­en som första stadiet kallas:

– Det var jättekul. Vi såg Pippi, Emil och Madicken ute i skogen.

Ett av hemmahoppe­n i klassen H16, Albin Persson tävlandes för Halmstad OK, låg med i toppen inför sista etappen till söndagens tävlingar. Det blev dock ingen förbättrin­g resultatmä­ssigt utan Albin slutade på femte plats.

– Själva orienterin­gen gick bra men tyvärr saknades det lilla extra trycket i benen. Det var inte riktigt min dag, förklarade Albin efter målgång.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FRAMTIDENS ORIENTERAR­E. Maria Larsson har fullt sjå med att hålla samma tempo som sin dotter Tove Ekshagen som fyller tre i september.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FRAMTIDENS ORIENTERAR­E. Maria Larsson har fullt sjå med att hålla samma tempo som sin dotter Tove Ekshagen som fyller tre i september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden