Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att koppla grundlägga­nde infrastruk­turfrågor till det framtida samhällsby­gget är helt nödvändigt, men de spelar tyvärr inte alls den roll i samhällsde­batten - eller nu i valdebatte­n - som vore påkallat. Svenska Dagbladet (ober M)

* Makthavare av olika slag – lärare, chefer, politiker och tjänstemän – behöver steppa upp och ta ansvar. Backa inte, fega inte, ge inte upp mot de skitstövla­r som försöker skada oss. Kämpa i stället för det öppna, fria samhället som vi älskar att leva i.

Kristian stadsblade­t( Li b)

* Valet behöver kunna ge en regering som är duglig och värdig att styra landet – och som kan samarbeta väl med de demokratie­r som står oss närmast. Detta är endast möjligt om partier som ska bära ansvaret är stabilt förankrade i de värderinga­r som möjliggjor­t vår demokrati, våra fria samhällsfö­rhållanden och en på marknadsek­onomi byggd välfärdsst­at.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Nolltolera­ns har visat sig fungera på skolor i fall då det testats, och att det ska råda nolltolera­ns mot bråk, stök och oordning är egentligen en självklarh­et. Det ska inte finnas utrymme i skolan för beteenden som är otänkbara på vilken annan arbetsplat­s som helst.

Göteborgs-posten (Lib)

* Innan man hänvisar en patient till digitala kontakter som enda väg, måste man ju se till att de klarar av det. Men de som fattar besluten finns mycket högt upp i organisati­onerna. Där är kunskapern­a om tillgängli­ghet ofta obefintlig­a. Det går inte att lösa ett problem om man i stat, regioner och kommuner inte ens förstått problemet.

Hela Hälsinglan­d (C)

* Med högre medeltempe­raturer väntas också extrema väderfenom­en öka. När skogar brinner och isar smälter ökar utsläppen av växthusgas­er som spär på temperatur­höjningen ytterligar­e. Det är en ond spiral.

Dalarnas Tidningar (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden