Hallands Nyheter

Turistinfo drar ut på vägarna

FALKENBERG: NY SATSNING PÅ MOBIL VERKSAMHET

- STINA JOHANSSON stina.johansson@hn.se

I en gul bil ger sig personal från Turistinfo­rmationen ut på vägarna i sommar. Satsningen är ny för i år och syftet är att möta turister och semesterfi­rare där de befinner sig.

På Holgersgat­an 11 i Falkenberg råder febril aktivitet. Semestern är här med besked och det märks. Människor kommer för att få tips om aktivitete­r, hämta broschyrer och boka biljetter till olika evenemang.

– Så fort vädret är bra så kommer en ström av folk in till oss, säger Åsa Bengtsson, ansvarig för Turistinfo­rmationen.

Turistinfo­rmationen i Falkenberg har vanligtvis omkring 60 000 besökare om året. De indikation­er Åsa Bengtsson fått från hotell och campingar tyder på att det blir en mycket bra turistsomm­ar i Falkenberg i år. Och på Turistinfo­rmationen i Fegen har det kommit in betydligt fler besökare än vanligt.

– Vi har haft väldigt många tyska turister och det är ovanligt att de kommer så tidigt på våren som de har gjort i år, vanligtvis kommer de i augusti när de har semester, säger Åsa Bengtsson och fortsätter:

– Vi har också en bred variation av andra utländska turister I Falkenberg i sommar. Vi har haft besök av amerikaner, engelsmän, danskar och norrmän.

Vilka aktivitete­r som turisterna vill sysselsätt­a sig med varierar.

– De allra flesta som kommer in till oss vill köpa biljetter till event,

”Falkenberg­s kommun är stor och det är inte alla turister som är här inne i staden. Vi vill finnas där turisterna befinner sig, helt enkelt där behovet finns.” ÅSA BENGTSSON

ansvarig Turistinfo­rmationen

och event finns det ju gott om. Vanliga frågor handlar annars ofta om vilka aktivitete­r man kan göra utomhus, som till exempel cykla, vandra, fiska eller paddla.

EN NY SATSNING som görs i år är en mobil verksamhet där personal från turistinfo­rmationen i Falkenberg åker runt till olika evenemang och besöksmål i kommunen.

– Falkenberg­s kommun är stor och det är inte alla turister som är här inne i staden. Vi vill finnas där turisterna befinner sig, helt enkelt där behovet finns. För vi vill kunna tipsa både turister och falkenberg­are om vad som händer under sommaren och vad som finns att göra.

Ida Johansson är en av alla ur personalen som ger sig ut på vägarna.

– Jag tycker att detta är jättekul. Vi når ut till fler människor och inte bara de som besöker oss här, säger hon.

HITTILLS HAR DEN gula bilen bland annat använts till att dela ut broschyrer vid olika kultureven­emang, vilket har uppskattat­s av både falkenberg­are och hitresta turister enligt Åsa Bengtsson.

Satsningen görs på prov och om den faller ut väl kan den återkomma även nästa år.

– Det blir ett testår med bilen för att se om den är så bra som vi tror att den är, säger Åsa Bengtsson.

 ??  ?? MÖTER MÄNNISKOR. Åsa Bengtsson och Ida Johansson är positiva till satsningen med den gula bilen.
MÖTER MÄNNISKOR. Åsa Bengtsson och Ida Johansson är positiva till satsningen med den gula bilen.
 ?? Bild: STINA JOHANSSON ??
Bild: STINA JOHANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden