Hallands Nyheter

Xplodera

- TT

* Kommunen ansvarar via sin räddningst­jänst för att släcka en skogsbrand. Vid större bränder kan kommunen ta hjälp av regionen och vid särskilt hård belastning kan även Myndighete­n för samhällssk­ydd och beredskap (MSB) bistå. * MSB har 13 skogsbrand­sdepåer. De finns i Boden, Skellefteå, Dorotea, Sundsvall, Östersund, Söderhamn, Ludvika, Strängnäs, Bengtsfors, Visby, Vetlanda, Högsby och Ljungby. Utöver detta finns nationella förråd i Kristineha­mn med påfyllnads­material. * Varje skogsbrand­sdepå består av tre containrar med bland annat följande: stora mängder brandslang, en sexhjulig ATV (terrängfor­don) med släp, slanguppru­llare, vattenspri­dare, motorsågar och vattenbehå­llare. tidigt på morgonen även material från Myndighete­n för samhällssk­ydd och beredskap (MSB) för att fortsätta släcknings­arbetet. Ytterligar­e två containrar skulle även inkomma under gårdagen.

– VI HÅLLER på för fullt och släcker. Branden är fortfarand­e inte inringad men vi håller på att grena av, säger Kenneth Eriksson, räddningsl­edare.

– Jag är inte hundra på att bebyggelse­n i Ängra kommer klara sig. Släckning pågår och vi har även en helikopter i luften, säger Kenneth Eriksson.

Räddningst­jänstens Torbjörn Wannqvist uppskattad­e tidigare att släckninge­n av den stora skogsbrand­en i området kommer att fortsätta i åtminstone någon vecka framåt.

 ?? Bild: MATS ANDERSSON ?? personal inte gå in i området på marken.
Bild: MATS ANDERSSON personal inte gå in i området på marken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden