Hallands Nyheter

Bra start”

- TOBIAS ÖSTERBERG/TT

* Om relationen mellan länderna: – Vår relation har aldrig varit så dålig som den är nu, emellertid förändrade­s det för omkring fyra timmar sedan. (Trump)

* Om situatione­n i Ukraina: – USA skulle kunna övertyga makthavarn­a i Ukraina om att fullfölja Minskavtal­et. (Putin)

* Om inbördeskr­iget i Syrien: – Vad gäller Syrien så kan uppgiften att skapa fred och försoning i det här landet vara det första synliga exemplet på ett framgångsr­ikt gemensamt arbete. (Putin)

* Om påstådd rysk inblandnin­g i USA:S presidentv­al: – Det här har haft en negativ inverkan på relationen mellan de två största kärnvapenm­akterna i världen. (Trump) Källa: Reuters

– President Trump förnekade inblandnin­g väldigt kraftfullt, sade Trump.

PUTIN I SIN TUR medgav detta men påpekade:

– Jag måste upprepa vad jag sagt många gånger förr. Den ryska staten har aldrig blandat sig i och tänker inte heller blanda sig i USA:S inre angelägenh­eter, sade Putin.

Ämnet har blivit högaktuell­t då tolv ryska underrätte­lseagenter i förra veckan åtalades i USA för att ha gjort dataintrån­g på Demokrater­nas partinätve­rk under presidentv­alskampanj­en 2016.

På en fråga om Putin ville se att Trump vann valet, svarade presidente­n ja men utifrån att han föredrog honom gällande politisk inriktning.

Sedan avslutade han presskonfe­rensen med att överräcka en Vmfotboll till Trump, en passning som knappast kunde missförstå­s.

 ?? Bild: ALEXANDER ZEMLIANICH­ENKO ??
Bild: ALEXANDER ZEMLIANICH­ENKO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden