Hallands Nyheter

Elmin Nurkic lånas ut från Varbergs Bois till norsk klubb

- FOTBOLL: SUPERETTAN SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Mittbacken Elmin Nurkic har inte gjort en enda minut i Superettan, Nu lånas han ut till norska Nest-sotra. – Jag behöver spela och inte sitta på bänken, säger Nurkic.

Elmin Nurkic var ett av Varbergs Bois första nyförvärv inför årets säsong. Försvarare­n fick också starta i säsongens första tävlingsma­tch, cupmötet med IFK Göteborg. Men efter det har Nurkic fått nöta bänk och i serien blev det inte en enda minut.

– Klart jag är besviken, allas mål är att få spela så mycket som möjligt. Men tyvärr valde tränaren andra före mig, säger Nurkic som redan på måndagen åkte till Norge. Vad är den främsta anledninge­n till att du lämnar?

– Det är speltiden. Jag är i en ålder där jag behöver spela och att sitta på bänken är inget alternativ. Det är bara sportsliga anledninga­r, jag trivdes bra med laget och med staden.

NURKIC HAR OCKSÅ besvärats av en knäskada som från och till hållit honom borta från spel. Exempelvis under den period då de båda ordinarie mittbackar­na Oliver Stanisic och Hampus Zackrisson var avstängda.

– Knäet känns bra nu. Men klart att det var tungt att när andra var borta så var jag också skadad, säger Nurkic som lånas ut till Norge under resten av säsongen.

I AVGÅENDE KLUBBCHEFE­N Kujtim Balas frånvaro har tränare Joakim Persson och vice ordförande Gert Bengtsson hanterat ärendet åt Bois. Hur Varbergs Bois kommer att arbeta efter att Bala sagt upp sig är ännu inte bestämt.

– Vi ska ha ett styrelsemö­te i morgon (läs i dag) och vi får se vad det mynnar ut i. Men sen om alla pusselbita­r faller på plats direkt, det vet man aldrig, säger ordförande Lars Karlsson.

Övergångsf­önstret öppnade i söndags och tajmingen med att stå utan sportchef kunde kanske ha varit bättre.

– Nu är det som det är, det finns egentligen ingen bra tid för det, säger Lars Karlsson.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? NOLL MINUTER. Det blev ingen match i Superettan det här året för Elmin Nurkic.
Bild: KRISTER ANDERSSON NOLL MINUTER. Det blev ingen match i Superettan det här året för Elmin Nurkic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden