Hallands Nyheter

Engelska Crystal Palace körde över HBK på Örjans Vall.

FOTBOLL: ”DE KOMMER ATT TA SIG TILLBAKA TILL ALLSVENSKA­N”

- LINDA WEINSTOCK

HALMSTAD 1 CRYSTAL PALACE 6

Premier League-managen var nöjd med avslutning­en på Sverigeres­an.

Han hade precis fått se sitt Crystal Palace vinna mot Halmstads BK med 6–1.

Men det var Halmstad som inledde träningsmö­tet bäst.

Ett piggt hemmalag bjöd på några riktiga delikatess­er inlednings­vis, men i stället för ett ledningsmå­l fick de 3179 åskådarna på läktarplat­s se Crystal Palace ta ledningen med 1–0 på en spelvändni­ng där Christian Benteke placerade bollen vid bortre stolpen, bara för att fem minuter senare bytas ut på grund av en knäskada.

– HAN HAR klagat över sitt högerknä tidigare och när han sköt målet i dag kände han av det igen. Jag hoppas att det inte är något allvarligt eftersom han är en viktig kugge för oss, säger Roy Hodgson.

HBK:S kvittering var riktig ögongodis för hemmasuppo­rtrarna.

Höskuldur Gunnlaugss­on hittade Gabriel Gudmundsso­n på kanten och inspelet till en Pontus Silfwer med fart satt klockrent och mittfältsm­otorn kunde stöta in 1–1-kvittering­en.

Där tog det roliga slut för HBK som fick se gästerna gå ifrån till 4–1 inom loppet av fyra minuter i slutet av halvleken när Patrick Van Aanholt satte 2–1 och 3–1 innan Sullay Kaikai placerade in 4–1 strax innan pausvilan.

– Jag tycker att vi börjar matchen bra och vi får också en kvittering,

Crystal Palace var numret större än Halmstads BK när lagen möttes i en träningsma­tch på Örjans vall. –Det var en mycket bra match från vår sida, säger Hodgson.

säger HBK:S tränare Igor Krulj och fortsätter:

– Men efter lite passivitet i vårt försvarssp­el får de in lite väl många bollar innan halvtid.

I andra mattades hemmalaget av samtidigt som Krulj valde att lufta laget.

Johan Oremo, Jonathan Svedberg, Oscar Petersson, Isac Harrysson och Andreas Bengtsson kom in i matchen men Halmstad kom aldrig närmare i målprotoko­llet.

ISTÄLLET UTÖKADE CRYSTAL Palace till 5–1 genom James Mcarthur innan inbytta Jason Puncheon, i sin första bollkontak­t i matchen, tryckte in 6–1 och fastställd­e slutresult­atet på Örjans vall.

– Vi hade en betydligt starkare uppställni­ng här än i Danmark, säger Hodgson och fortsätter:

– Jag hoppas inte att Igor och Halmstad är allt för besvikna, de bjöd oss på en utmaning. Igor ska vara nöjd med sitt lag, de kommer att ta sig tillbaka till allsvenska­n.

Hbk-tränaren var ödmjuk i förlusten.

– Det är vad det är. Matchen var en rolig tillställn­ing för oss och lärorik för våra unga spelare. Roy är alltid en vinnare på Örjans vall, säger han och skrattar.

 ??  ?? STORMÖTE. Halmstads BK:S Jesper Westerberg i kamp om bollen med Crystal Palace Jeffrey Schlupp i träningsma­tchen lagen emellan på Örjans vall. Matchen
STORMÖTE. Halmstads BK:S Jesper Westerberg i kamp om bollen med Crystal Palace Jeffrey Schlupp i träningsma­tchen lagen emellan på Örjans vall. Matchen
 ?? Bild: FABIAN BIMMER ?? vann Crystal Palace med 6–1.
Bild: FABIAN BIMMER vann Crystal Palace med 6–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden