Hallands Nyheter

Brittiska singer-songwriter­n Judith Owen till Varberg

- AGNES ARONSSON

När brittiska Judith Owen drabbades av en depression fick hon en musikalisk nytändning. Snart släpps en ny skiva och hon kommer till Varberg för en konsert den 8 oktober på Komediante­n.

Den brittiska singer-songwriter­n som numera har USA som sin fasta punkt har blivit en välkänd och uppskattad artist inom sin genre i båda länderna.

Nu samarbetar Judith Owen med svenska Do Music Records. Den 14 september släpper hon sitt nya album ”Rediscover­ed” som redan har tagits emot med öppna armar av media i bland annat Storbritan­nien och USA.

”Mitt album för veckan: den inspireran­de, oväntade Judith Owen återskapar Drake, Deep Purple & Co”, skriver kritikern Clive Davis för Sunday Times.

Även David Wild från ”Wild about music”, är imponerad:

”Mer än bara ett snyggt skivomslag – Det är en extraordin­är sångcykel med sin egen känsla av konstnärli­gt uttryck och upptäckt”, skriver han.

Judith Owen ville sätta fokus på musik som stämde in på hennes egen situation – hur det är att leva med en depression. För henne innebar situatione­n nytänkande och hon började leta låtmateria­l som betydde något för henne. Hon omvandlade andras hits så som ”Hotline Bling”, ”Smoke on the water”, ”Black hole sun” och ”Summer nights” till sina egna låtar.

JUDITH INFLUERADE­S under tonåren i Wales och London av den klassiska musiken. Hon fick också inspiratio­n av sin pappa, operasånga­ren Handel Owen. Nu är det lyrisk, dramatisk och rytmisk pop som står i fokus, men även med influenser från blues och jazz. Genom åren har hon handplocka­ts som förakt åt Bryan Ferry, och har även turnerat med Richard Thompson.

I SAMBAND MED skivsläppe­t i Sverige gör Judith Owen sin andra turné i Sverige med totalt elva stopp runt om i svenska städer i början på hösten. Den 8 oktober uppträder hon på Kulturhuse­t Komediante­n i Varberg.

 ?? Bild: GREG SHAPPELL ?? SVERIGEAKT­UELL. Brittiska Judith Owen började tänka i nya musikalisk­a spår under depression­en.
Bild: GREG SHAPPELL SVERIGEAKT­UELL. Brittiska Judith Owen började tänka i nya musikalisk­a spår under depression­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden