Hallands Nyheter

Arneson slutar i Wic

INNEBANDY: VAR POÄNGBÄST FÖRRA SÄSONGEN

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Liksom tvillingsy­stern Malin väljer Therese Arneson att avsluta innebandyk­arriären. Forwarden var poängbäst i Warberg under föregående säsong. –Jag känner att jag inte har motivation nog att lägga ned den tid som behövs, säger Arneson.

”Jag är väldigt nöjd med att vi har spelat två säsonger i SSL och att vi till och med har lyckats vinna mot flera av topplagen. Det känns lagom att sluta nu.”

THERESE ARNESON

Therese Arneson debuterade i Warberg som 17-åring i dåvarande division ett 2005. Sedan dess har hon, bortsett från en säsong i Tvååker, varit en av klubbens viktigaste spelare.

MEN NÅGON MER säsong blir det inte. 29 år gammal väljer ”Terre” att avsluta karriären.

– Egentligen bestämde jag mig nog när Malin (tvillingsy­ster) slutade, men jag kanske har dröjt med svaret lite, säger Arneson. Var det ett tufft beslut?

– Självklart har det varit svårt, men jag har nog ändå varit ganska klar över att det var det rätta. Varför slutar du?

– Det tar tid om man ska hålla i den här serien. Jag känner att jag inte har motivation nog att lägga ned den tid som behövs.

SSL ÄR EN serie med långa resor. Umeå två gånger om, Mora och Örnsköldsv­ik är exempel på destinatio­ner i årets serie.

– Det tar ju en hel helg en sådan resa och det är jobbigt. Men det har varit superrolig­t med matcherna, däremot ska det bli jäkligt skönt att vara lite ledig på veckorna. Man jobbar ju 100 procent vid sidan av.

THERESE ARNESON VAR poängbäst i Warberg förra säsongen med sina 37 poäng. Totalt blev det 70 poäng på 50 matcher under lagets två säsonger i Svenska Superligan.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har spelat två säsonger i SSL och att vi till och med har lyckats vinna mot flera av topplagen. Det känns lagom att sluta nu.

När hon blickar tillbaka på karriären är det en händelse som hon menar var av extra vikt för klubben.

– När Curt (Söderström) kom in så började vi träna mycket mer. Man har lagt ned mycket tid på den här sporten, även innan vi gick upp till SSL, säger Arneson.

I OCH MED att ”Terre” nu lägger av är det mycket rutin som har lämnat Warberg på kort tid. Tvillingar­na Arneson och Anna Johansson var lagets tre äldsta spelare. Dessutom har ju Linn Johansson lämnat.

–Det är stora tapp tycker jag. Malin, Linn och Anna kanske inte får så mycket uppmärksam­het, de gör inte så många poäng. Men de betydde oerhört mycket för laget, vi brukade kalla Linn för vår städerska i vår kedja, säger Therese Arneson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SLUTAR. Det har blivit många måljubel genom åren för Therese Arneson, men nu är det över.
Bild: KRISTER ANDERSSON SLUTAR. Det har blivit många måljubel genom åren för Therese Arneson, men nu är det över.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden