Hallands Nyheter

Henrik Stenson är spelklar

- CARL GÖRANSSON/TT

Henrik Stenson är på Carnoustie och räknar med spel i British Open. Men armbågspro­blemen har stört uppladdnin­gen. – Det är inte hundraproc­entigt, säger han.

Henrik Stenson lämnade återbud till genrepet i Scottish Open den gångna veckan och har därför inte tävlat sedan sjätteplat­sen i US Open i mitten av juni. På måndagen stod den svenske golfstjärn­an i alla fall på Carnoustie­s driving range och skickade iväg golfbollar, allt ifrån korta pitchar till långa drivar.

DET ÄR I vänster armbågsfäs­te som 42-åringen har haft bekymmer de senaste veckorna. Men Stensons sving såg inte hämmad ut under träningspa­sset och efteråt var han på gott humör.

– Vi tror att det ska funka, säger Stenson till TT.

– Det gör inte direkt ont när jag slår, men det är lite inflammera­t och irriterat i vissa lägen. Men inte så att det hindrar så mycket i själva golfsvinge­n.

Inför avresan till Skottland spelade Stenson ett och ett halvt varv, på PGA National utanför Malmö, och dessutom har han kunnat träna närspel och puttning. Men helst hade han förstås fått bättre förberedel­ser inför majorn som han vann på Troon för två år sedan.

– Det är klart att förväntnin­garna är väl inte superhöga, men det är kul att vara här i alla fall. Vi gör vad vi kan i förberedel­serna och så hoppas vi att det ska kunna bli en vettig tävling.

EN ANNAN AV svenskarna som kommer till start är Alexander Björk. Han fick se sin andraplats inför sista rundan av helgens Scottish Open förvandlas till 19:e.

– Nu ska det bli kul att spela The Open och jag känner mig redan revanschsu­gen. Förra året försökte jag ta det som vilken tävling som helst. Nu ska jag verkligen se på det som en major och hitta extra taggning i det, i stället för att försöka tona ner det, säger Björk som i fjol gjorde sin första major i karriären just under British Open.

På världsrank­ningen är Alexander Björk 68:a och tredje svensk, bakom suveräna Alex Norén (11:a) och Henrik Stenson (17:e).

 ?? Bild: AARON DOSTER ?? ARMBÅGEN SPÖKAR. Henrik Stenson hoppas kunna gå för fullt i British Open.
Bild: AARON DOSTER ARMBÅGEN SPÖKAR. Henrik Stenson hoppas kunna gå för fullt i British Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden