Hallands Nyheter

Målvaktern­a ordnade kryss på Borås Arena

- JONAS DAGSON/TT

Trots 0–0 på Borås Arena mellan Elfsborg och Hammarby var det ingen tråkig match. Mest nöjda idag måste vara målvaktern­a. Kevin Stuhr Ellegaard och Johan Wiland stod för spektakulä­ra räddningar i slutet på matchen. Den sistnämnde tog en straff. – Jag hade tur att gå rätt på straffen. Ibland är det lite flyt och det var dags nu, säger Hammarbymå­lvakten till C More.

Det var ett ställnings­krig i 90 minuter. Säsongens lag Hammarby mot Elfsborg, som varit heta och klättrat de senaste omgångarna, blev en taktisk batalj på mittfältet. Och när dimman till slut lättade över Borås Arena var poängen delad och 0–0 stod att läsa på resultatta­vlan.

– Poängen är viktig för oss. Vi gör en bättre match över 90 minuter än senast mot Östersund, säger Johan Sellberg-wiland, som den rutinerade Hammarbymå­lvakten numer officiellt heter, till C More.

JILOAN HAMAD HADE sin personliga batalj mot Elfsborgs Alex Dyer. Han lyckades flera gånger ta sig förbi men chanserna rann ut i sanden. Elfsborg fick ett avbräck efter 20 minuter. Stefan Ishizaki fick en smäll i kamp med Neto Borges. Han försökte komma med i spelet igen men fick rullas ut på bår några minuter senare.

Men om kampen rasade på mittfältet blev den sista kvarten dramatisk. Elfsborg kan tacka sin målvakt Kevin Stuhr Ellegaard för poängen. Hammarbys Sander Svendsen fick ett inspel helt ren vid straffpunk­ten. Bättre chanser än så får man inte. Men Ellegaards flyttade sig i sidled blixtsnabb­t och kunde avvärja skottet.

– 35 år är ingen ålder, säger Stuhr Ellegaard med ett skratt.

INTE LÅNGT DÄREFTER rinner Elfsborgs Daniel Gustafsson igenom. Wiland är för sen, träffar honom på benen och domaren dömer straff. Men Wiland revanscher­ar sig och går åt rätt håll på Issam Jeballs skott.

För Hammarby innebär krysset att man tappar i toppstride­n. AIK leder serien tre poäng före Hammarby men med en match mer spelad och bättre målskillna­d. Hammarby har bara fem inspelade poäng på de senaste fem matcherna medan AIK har ångat på i toppen. DD-2. Lopp 7. 2140m, auto Twin’s Zindy Gute Band Trecciador­o Rex Gunell Palema Waffle Friend of Nature Springfiel­d Vikens Hot Chili Come and Dream Stall Warning Schatzi Fayline Uccello Jet*