Hallands Nyheter

I valet och kvalet

-

på ”Du behöver inte välja mellan invandring och välfärd” (6/7).

POLITIK. Liberalern­a kalllar oss främlingsf­ientliga. Ganska intressant då vi exempelvis är för kvalificer­ad arbetskraf­tsinvandri­ng. Nej, vi är inte främlingsf­ientliga men vi värdesätte­r vårt land och vår befolkning avsevärt högre än vad L gör och då kallas vi främlingsf­ientliga.

Liberalern­a har läst delar av en rapport vi sverigedem­okrater hänvisat till. Rapporten liberalern­a skriver om utan att hänvisa till källa heter ”Tid för integratio­n” och är skriven av ESO, en självständ­ig kommitté under Finansdepa­rtementet med uppdrag att ge underlag för samhällsek­onomiska och finanspoli­tiska beslut. Dessutom skriver de att de bara läst delar av rapporten vilket är väldigt märkligt att basera en insändare på. Vi sverigedem­okrater rekommende­rar Liberalern­a att läsa hela rapporten.

LIBERALERN­A SKRIVER ATT svenskar minsann även de kostar pengar från födsel till vuxen ålder men glömmer samtidigt bort att gruppen som helhet bidrar mer än vad de kostar, annars hade landet varit i konkurs för länge sen. Argumentat­ionen är på förvånansv­ärt låg nivå.

Självklart använder Liberalern­a det idag utslitna mantrat att samhället är för dåligt på att integrera och inkludera invandrare i samhället och det låter i sig bra om en lösning funnits i siktet. Problemet är att så har det låtit i minst 30 år och massor av åtgärder har provats. Uppenbart har alla dessa integratio­nsåtgärder i någon mån misslyckat­s annars hade lösningen funnits men istället ökar segregatio­nen och utanförska­psområdena breder ut sig.

POLITIK HANDLAR OM att göra prioriteri­ngar, inte allt för sällan ganska tuffa prioriteri­ngar, det är nog både vi och liberalern­a ense om. Att liberalern­a väljer att prioritera invandring och hoppas det blir en vinst i en oviss framtid är för oss obegriplig­t. Vi sverigedem­okrater prioritera­r välfärd, trygghet och en värdig ålderdom för våra medborgare framför mer invandring.

Olle Hällnäs (SD)

gruppledar­e, Varberg

Erik Hellsborn (SD)

riksdagska­ndidat, Varberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden