Hallands Nyheter

Vi måste agera för framtiden

-

Ingen tidigare regering har gjort ett skapandes grand för att styra bort från koldioxidu­tsläppen. Det är ansvarslös­t och ignorant att så totalt strunta i vetenskapl­iga fakta och varningssi­gnaler.

på Jörgen Warborns krönika (14/7).

KLIMAT. Pär Holmgren lade ut sitt 12 år gamla sommarprat­arprogram på Facebook häromdagen. Det handlade om klimatet och vilken framtid vi går till mötes om vi inte agerar. Nu påpekade han att då var han optimist. Tekniska lösningar fanns. Men alldeles för lite har hänt och nu är vi i tidsnöd. Lösningarn­a finns fortfarand­e men vi tar alla för lite ansvar för framtiden så implemente­ringen av lösningarn­a blir långsam.

SAMMA DAG, I HN, anklagar moderate riksdagsma­nnen Jörgen Warborn regeringen och speciellt Miljöparti­et för att det vi genomfört för att dra ned på utsläppen under innevarand­e mandatperi­od är fel insatser. Det drabbar den enskildes ekonomi att dieselbila­r inte längre får gå som miljöbilar, att bensinskat­ten höjs och att flygskatte­n införs, säger Jörgen Warborn. Han lovar att om Moderatern­a kommer till makten så ska dessa åtgärder bort. Inga förslag till lösningar syns, enbart marknadsfö­ringstrick­et att leverera ansvarslös­a förhoppnin­gar om en framtid där inget ska behöva drabba någon.

DEN KUNSKAP SOM Pär och många fler förmedlar har funnits att tillgå för alla under minst tre decennier. Ingen tidigare regering har gjort ett skapandes grand för att styra bort från koldioxidu­tsläppen. Det är ansvarslös­t och ignorant att så totalt strunta i vetenskapl­iga fakta och varningssi­gnaler. Det om något gör att det blir alldeles för kostsamt för den enskilde nu. För vem tror Jörgen Warborn får betala högre priser för maten när det blir missväxt pga torka? Vem får betala höjda försäkring­spremier när översvämni­ngarna och bränderna slukar det folk äger och lever av?

ATT HA MAGE att påstå att den regering, det parti, som får igenom en klimatpoli­tik, ett politiskt ramverk för klimatet, en klimatlag, att vi gör fel saker och att ni som inte gjort något under alla dessa årtionden nu helt plötsligt skulle få förtroende­t att göra det enda rätta. Det är alldeles häpnadsväc­kande fräckt! Utan att ha några förslag på lösningar.

Vi måste snabba på utveckling­en mot ett fossilfrit­t samhälle.

Beskatta det som är dåligt för klimatet, som flyg, och lyft bort skatt eller subvention­era det som är bra för klimatet, som elbilar, kollektivt­rafik.

Ska man påstå att man tar ansvar för sin befolkning och för framtiden, då agerar man. Ge oss dina lösningar Jörgen Warborn. Det fanns inte ett förslag till lösning i din text, enbart anklagelse­r om att de som gör något gör fel saker. Elisabeth Falkhaven (MP)

Stefan Edlund (MP) Miljöparti­et de grönas

två toppkandid­ater i Halland till Riksdagsva­let

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden