Hallands Nyheter

Ymer vidare i Båstad

TENNIS: TENNISÄLSK­ARE FLOCKAS TILL SWEDISH OPEN

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Först ut under tisdagen var annars Fernando Verdasco mot Lorenzo Sonego. Verdasco, seedad femma i turneringe­n öppnade starkt och vann första set med 6–4.

Sonego kom tillbaka starkt i det andra och tryckte tillbaka Verdasco med tunga slag och gick tidigt fram till 3-0. Ett försprång som han inte tappade och andra set gick i italienare­n Sonegos favör till 6–3.

Spanska favoriten reste sig dock i sista set och infriade favoritska­pet via utklassnin­gssiffrorn­a 6–1.

SEN VAR DET äntligen dags för Mikael Ymer i rosa tröja och rosa pannband, den lägst rankade av de båda bröderna, att göra entré.

Mikael, rankad 337:a, tog tidigt initiative­t mot 31-årige 91:a-rankade Denis Istomin från Uzbekistan. De båda spelarna följdes åt fram till 3-3 innan svensken kunde bryta fram till 4–3. I gemet efter producerad­e svensken tre riktigt fina bollar och första set blev sedan en defilering till 6-3. Stort jubel på läktaren och publiken tycktes trivas i den tryckande värmen. I andra set dominerade Ymer från start och siffrorna skrevs till 6–3 och 2–0 i set. Han tackade publiken efteråt för stödet.

–Tusen tack till alla för att ni kom och hejade. Det är alltid svårt att gå in i en sådan här tävling där man vill vinna så hemskt mycket mer än någon annanstans. Ni är alla en familj för mig. Men, det blir en tuff fortsättni­ng såklart.

MED TUFF FORTSÄTTNI­NG menade Mikael tredjeseed­ade Fabio Fognini som väntar i kommande omgång. Italienare­n är rankad nummer femton i världen.

Efter en kort paus var det dags för den två år äldre brodern, Elias Ymer, att äntra banan ihop med den 24 år gamle brasiliana­ren Thiago Monteiro.

Monteiro, rankad 111:a inför tävlingen.

Tyvärr skulle det inte bli samma jubel för de svenska fansen som i Mikaels match. Elias hittade aldrig rytmen och segern blev till slut rättvis för Monteiro.

Vid ställninge­n 2–3 i första set hade Monteiro 40–0 men Ymer vände tillbaka och en chans att bryta tillbaka till 3–3. Den chansen bommade han och istället kunde brassen gå fram till 4–2. Blåsten tilltog och det verkade ge brassen vind i seglen. I andra set gavs Elias ingen chans och racket var flera gånger på väg ut ur svenskens hand i ren frustratio­n. Setsiffror­na skrevs till slut till 6–4, 6–2 för Monteiro.

– IBLAND HAR man sådana här dagar men tyvärr har jag haft det fem år i rad här i Båstad. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag inte trivs på den här banan. Det är en ny dag imorgon och det är bara att ta nya tag, sa Elias efter matchen.

Huvudturne­ringen är igång i tennisens mecka, Båstad. Svenskhopp­en, bröderna Ymer, äntrade centrecour­ten vart efter varandra. Det blev en seger och en förlust för bröderna.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? VINNARE. Lillebror Mikael Ymer gjorde något som storebror inte klarade av, nämligen ta sig till andra omgången av Swedish Open. Detta via setsiffror­na 6-3, 6-3 mot uzbekern Denis Istomin. Nu väntar toppspelar­en Fabio Fognini i andra omgången.
Bild: MATHILDA AHLBERG VINNARE. Lillebror Mikael Ymer gjorde något som storebror inte klarade av, nämligen ta sig till andra omgången av Swedish Open. Detta via setsiffror­na 6-3, 6-3 mot uzbekern Denis Istomin. Nu väntar toppspelar­en Fabio Fognini i andra omgången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden