Hallands Nyheter

En satsning som har gett resultat

FOTBOLL: ”VI HAR LEGAT EFTER I UTVECKLING­EN”

-

Tre, sex, ett, fem. Det skulle kunna vara en kod till mitt bankomatko­rt. Men det är det inte. Siffrorna markerar antal segrar som Varbergs Bois U21-lag tagit fram till i år under de fyra säsonger som klubben haft ett lag i elitfotbol­lens utveckling­sserier.

– Vi har legat efter i utveckling­en hela tiden, det gick väldigt fort upp i Superettan. Vi har fått försöka jobba oss ifatt organisato­riskt, säger Pelle Larsson, ungdomsans­varig i Bois.

Under 2016 hade klubben inte ens ett lag i U21-superettan. Avby tarna i A-laget fick oerhört begränsat med speltid under säsongen.

– VI HADE en tunn trupp i U19 det året så den pausen var kanske okej. Men genom historien har man inte lagt så mycket vikt vid att ha ett U21-lag, säger Pelle Larsson.

Förra året återuppsto­d laget, men bortsett från två matcher bestod truppen enbart av spelare från U19-laget.

– Det blev nästan överdrivet mycket matcher ett tag. Vi kunde spela med U19 på söndagen och sen med U21 på måndagen, klart att benen inte är så pigga den dagen, säger Hampus Danielsson.

Han är en av spelarna som under den nya organisati­onen tagit klivet från U19 upp till Superettan.

– Det känns som att det har blivit ett bättre system. De har ju flyttat upp mig, Liam (Munther) och Erion (Sadiku). Vissa veckor får andra

Efter år av svaga resultat och avsaknad av satsning har Varbergs Bois till slut tagit tag i U21-laget. Igår spelade klubben sin första match i U21-allsvenska­n.

 ??  ?? ROLIGARE I ÅR. Hampus Danielsson har känt på att få stryk under nästan en hel säsong. Men i år går det betydligt bättre för Bois U21-lag
ROLIGARE I ÅR. Hampus Danielsson har känt på att få stryk under nästan en hel säsong. Men i år går det betydligt bättre för Bois U21-lag

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden