Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

Utöver denna anpassning borde sommartork­an och dess allvarliga­re följder vara en påminnelse om vikten av att intensifie­ra arbetet med att minska växthusgas­utsläppen. Bara så kan den globala uppvärmnin­gen bromsas innan effekterna blir oåterkalle­liga. Dagens Nyheter (ober Lib)

* Det finns således en del allvarliga problem kring framtidens effektförs­örjning. Och ska problemen lösas lär det krävas politisk handlingsk­raft. När det är valår bör dock frågorna kring elförsörjn­ingen lyftas av något parti eller måste det gå så långt att det börjar blinka i lamporna? Karlskoga Tidning (Kon)

* Skillnaden mellan en total katastrof och brand under kontroll verkar handla lika mycket om tur som om tillgängli­ga resurser. Och det är inte bara bränder som orsakar hög belastning på våra krisfunkti­oner. Snömängder, översvämni­ngar och andra kriser orsakade av klimatförä­ndringarna kräver en omställnin­g, snarast. Sundsvalls Tidning (Lib)

* Det finns många aspekter av abortfråga­n. De är värda att diskuteras med värdighet och respekt för de svåra avvägninga­r det inbegriper att göra abort. Att fördumma debatten såsom Strandhäll gör tjänar ingen på, allra minst dem som vill behålla nuvarande lagstiftni­ng. Filipstads Tidning (Kon)

* Samtal är oftast bättre än konfrontat­ion. Men att Trump verkar helt ha struntat i att ta upp den ryska aggression­en mot Ukraina är oroande. Det är ju kärnan i spänningar­na mellan Ryssland och USA/ Europa. Laholms Tidning (C)

* Tack vare Centerpart­iets beslut att rösta för förslaget – trots att det enligt partiledar­en Annie Lööf var ”illa utformat och illa framtaget” – gick det igenom. Nu, två veckor efter att den trädde i kraft, har lagen underkänts i två av landets fyra migrations­domstolar. Svenska Dagbladet (ober M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden