Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

Socialdemo­kraternas principiel­la nej till alla statsminis­trar som inte kommer från det egna partiet – och som innebär att varje borgerlig regering behöver åtminstone nedlagda röster från Sverigedem­okraterna – ger dem vatten på sin kvarn. En valrörelse där S konsekvent försöker “Sd-stämpla” M lär ge dem ytterligar­e energi. Dagens Nyheter (ober Lib)

* Det finns en viktig lärdom av populistvå­gen och krisen för de etablerade partierna: Politiker som inte tar sina väljare på allvar kommer förr eller senare att straffas. Det gäller i Rom såväl som i Stockholm och Göteborg.

Göteborgs-posten (Lib)

* Demokratin är inte konstruera­d för att gynna människor med de största meriterna. Demokrati handlar om att skydda medborgarn­a från förtryck genom att ge oss verktygen att byta ut ledare som inte faller oss i smaken. I ett sådant system kan man inte ställa samma krav som på arbetsmark­naden.

Norrtelje Tidning (C)

* Därför måste alla landsting och regioner ta situatione­n på högsta allvar, även de som (ännu) inte behövt hyra in barnmorsko­r. Fler måste utbildas, löner och andra arbetsvill­kor behöver bli bättre och, framför allt, arbetssitu­ationen behöver förbättras och barnmorsko­rna måste kunna påverka hur de arbetar.

Norra Skåne (C)

* I alla typer av säkerhetsf­rågor behövs det mer, inte mindre av, internatio­nellt samarbete. Lika lite som ett mindre land kan ha ett militärt försvar som klarar av en angripande stormakt, kan Sverige ha beredskap att möta alla hot på egen hand. Sverige behöver vänner när det oväntade och svårhanter­ade slår mot oss. Det gäller för allt från terroristj­akt och brottsbekä­mpning till livsmedels­försörjnin­g och stora sjukdomsut­brott.

Ystads Allehanda (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden