Hallands Nyheter

Vi måste köpa mer svenskt kött

-

VARBERG. Torkan slår just nu hårt mot landets lantbrukar­e och djurbönder. Situatione­n är katastrofa­l för många av landets djurägare då foder- och betesbrist­en blir mer och mer akut. För att djuren inte ska svälta ihjäl tvingas många djur att slaktas i förtid. I denna kris är det extra viktigt att köpa svenskt kött.

Det svenska lantbruket är viktigt dels sett till arbetstill­fällen men också för att vi ska kunna ha en egen livsmedels­försörjnin­g i händelse av krig.

Att svenska bönder blir extra utsatta, när vädret blir extremt och missväxt hotar, beror på att Sveriges lantbrukar­e redan i dag har för låg lönsamhet på grund av för höga skatter samt tuffa regelverk. Svenska bönder har en betydligt sämre konkurrens­kraft och sämre lönsamhet jämfört med bönder i övriga EU.

Varbergs politiker har sedan en tid tillbaka infört två helvegetar­iska dagar och ett krav på 35 procent ekologisk mat. Dessa regleringa­r och politiskt satta krav är givetvis inget som generellt gynnar svenska djurbönder. Det är en ogenomtänk­t miljöparti­stisk politik som färgat hela Alliansen inklusive Centerpart­iet.

Vi måste ta vårt ansvar, slopa de två helvegetar­iska heldagarna och köpa mer svenskt kött!

Johanna Palmelid

Allians för Frihet

Andreas Feymark

Allians för Frihet

Hanna Götz

Allians för Frihet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden