Hallands Nyheter

Mattbedrag­are får fängelse

- STINA JOHANSSON stina.johansson@hn.se

Två män döms av Borås tingsrätt till fleråriga fängelsest­raff för bedrägerie­r. Männen har på olika sätt lurat äldre på pengar genom att förmå dem köpa mattor till överpris.

Under tisdagen dömde Borås tingsrätt två män för en rad bedrägerie­r till flera års fängelse. Mellan juni 2016 och mars 2018 har männen lurat personer i västra och södra Sverige, främst äldre, att köpa mattor som inte varit äkta. En 54-årig man döms till tre års fängelse för 21 fall av grovt bedrägeri och åtta fall av försök till grovt bedrägeri. Den andre, en 30-årig man, döms till fängelse i två år och sex månader för åtta fall av försök till grovt bedrägeri och nio fall av grovt bedrägeri.

30-ÅRINGEN DÖMS BLAND annat för att ha lurat en kvinna i Falkenberg att köpa en matta för 5 500 kronor, det egentliga värdet uppskattas till 500 kronor. Händelsen inträffade i slutet av maj förra året. Vid tillfället chef för polisens Circa-grupp kom mannen även över kvinnans bankkod och tog ut 1 000 kronor med hennes kontokort. Männen har på liknande sätt bedraget flera personer i bland annat Kungsbacka, Alingsås och Göteborg.

Polisutred­ningen har genomförts av utredare i Halmstad med hjälp från polisens Circa-grupp som är inriktad på att utreda brott mot äldre.

– Domen är ett resultat av utredarnas goda arbete och det är positivt att vi nu har nått fram till fällande domar, säger Håkan Carlsson, chef för polisens Circagrupp, i ett uttalande på polisens hemsida.

”Domen är ett resultat av utredarnas goda arbete.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden