Hallands Nyheter

Butiken finns kvar i stan

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

– Jo, vi finns kvar, säger Martin Falk, en av delägarna tlll Audio Video på Igeldammsv­ägen.

De senaste veckorna har varit hektiska för Martin Falk och hans personal. Sedan konkurrent­en Audio Video vid Lokstallar­na gick i konkurs har personalen på Igeldammsv­ägen fått ta emot oräkneliga samtal med frågor om de också skulle stänga.

– VI ÄR TVÅ OLIKA aktiebolag som ingår i samma kedja. Vi hade ingenting med varandra att göra. Vi var konkurrent­er, förklarar Lennart Pettersson, tidigare delägare och numera anställd på företaget. Han har varit i branschen i över 30 år och har sett marknaden genomgå stora förändring­ar. Det gäller inte

”De jobben ökade jättemycke­t när de nya reglerna för rutavdrag infördes”

MARTIN FALK

minst Falkenberg där det fanns sex butiker som sålde tv-apparater och annan elektronik när Lennart Pettersson och Ljudcenter, som butiken tidigare hette, etablerade sig i Falkenberg.

– Då hade vi sex butiker spridda över hela Halland, minns Lennart Pettersson.

ATT AUDIO VIDEO på Igeldammsv­ägen klarat sig och fortfarand­e ökar sin omsättning beror till viss del på att Rut-avdraget förändrade­s 2016 så att det numera gäller även för vissa it-tjänster och reparation­er av vitvaror i hemmen. Att till exempel köpa en tv kräver idag mycket mer av kunder än tidigare. Det har i sin tur inneburit att många fler kunder än tidigare behöver hjälp med själva installati­onen och annat som har med elektronik att göra.

– De jobben ökade jättemycke­t när de nya reglerna för rut-avdrag infördes. För tio år sedan var vi en person som jobbade ute på fältet, numera har vi två och en halv tjänst till det, säger Martin Falk som blev delägare för två år sedan.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? PÅ PLATS. Lennart Pettersson och Martin Falk utanför Audio Video.
Bild: LENA LYXELL PÅ PLATS. Lennart Pettersson och Martin Falk utanför Audio Video.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden