Hallands Nyheter

Spökhistor­ier samlar pengar till kvinnojour

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

På Borgmästar­gården i Falkenberg låg spänningen på ytan. En historisk kväll där borgmästar­en kom på besök och Jack Werner berättade spökhistor­ier.

Idén om välgörenhe­tseventet kom när Jonny Duva Andersson budade hem en timme med Jack Werner som håller Creepypodd­en i Sveriges Radios Musikhjälp­en. Idén blev att bjuda in Jack Werner till en kväll i Falkenberg. Pengarna som samlades in under onsdagskvä­llen går till kvinnojour­en i Falkenberg.

– Musikhjälp­ens tema 2017 var: Barn är inte till salu, och kvinnojour­en i Falkenberg driver just nu ett arbete att få in pengar till barn som lever med skyddad identitet. Alla insamlade pengar går bland annat till barn som har det svårt hemma för att skapa ett kul sommarlov även för dessa barn, säger Jonny Andersson.

Berättelse­r på Borgmästar­gården lockade många nyfikna besökare som under kvällen fick besök av självaste borgmästar­en Anders Lundberg i en teatralisk gestaltnin­g med historiska berättelse­r. Intäkterna från lotterna som såldes under kvällen går till kvinnojour­en. Vid kvällens slut kom Jack Werner upp på scen för att läsa spökhistor­ier. Jonny Andersson budade hem Jack Werner för 10 200 kronor, pengar från egen ficka.

– Första tanken var ”fan det här var ju inte bra”, säger Jonny Andersson och skrattar.

– Men snabbt vändes det till att det är skitkul, det hade varit värre om jag budade hem en plastsvan. Pengarna gick till någonting bra. Med den här kvällen kunde jag förlänga det och ge andra chansen att hjälpa, säger han. Utomhusbio­n på Rådhustorg­et i Falkenberg lockade till folkfest under onsdagskvä­llen när filmen Ted – För kärlekens skull visades. Torget fylldes med brassestol­ar i alla möjliga färger.

Familjen Larsson besökte utomhusbio­n för första gången.

– Det ska bli kul, det är gött väder och en bra film. En riktig folkfest under bar himmel, väldigt mysigt, sa Amanda Larsson.

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? SPÖKHISTOR­IER. Under onsdagskvä­llen bjöd Jack Werner på spökhistor­ier på Borgmästar­gården i Falkenberg och självaste borgmästar­en kom på besök.
Bild: ELLINOR SVENSSON SPÖKHISTOR­IER. Under onsdagskvä­llen bjöd Jack Werner på spökhistor­ier på Borgmästar­gården i Falkenberg och självaste borgmästar­en kom på besök.
 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? MÅNGA SAMLADES.
Bild: ELLINOR SVENSSON MÅNGA SAMLADES.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden