Hallands Nyheter

Ett socialt yogapass med en twist

Fler bilder!

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Yoga i ett industriom­råde med en ölflaska i handen. Ölyoga genomförde­s av 16 mer eller mindre spänstiga och törstiga personer under ölets dag.

Fenomenet ölyoga är ursprungli­gen från Tyskland och har spridit sig världen över inklusive Sverige.

– Det är ett socialt yogapass där man interagera­r och skålar med varandra, säger Emelie Lindahl, teknisk projektled­are på Carlsbergs bryggerier, där passet hölls. För dagen var hon även yogainstru­ktör.

EN AV DELTAGARNA är Johan Karlsson.

– Det lät som en rolig aktivitet och en perfekt start på den första semesterve­ckan. Jag trodde dock att man skulle få en öl efter passet. Det blir ju ett extra balansmome­nt att hålla i flaskan, säger Johan Karlsson.

Ulrika Fredborg kör ölyogan för andra året då sambon Ola har ölproducen­ten som arbetsgiva­re. Hon har även fått med sig sina föräldrar.

– Det är väldigt udda att göra yoga i en industrimi­ljö. Det var väldigt blandat resultat förra året och de där extraölen var användbara, säger Ulrika Fredborg och syftar på de reservflas­kor som Emelie Lindahl har i en påse.

EN LASTBIL FYLLER på en silo. Det pumpas, väsnas mycket och luktar ganska starkt. Men yogautövar­na låter sig inte störas av den icke-typiska yogaomgivn­ingen. Passet inleds med att de sitter med benen i kors, i lotusställ­ningen och håller den alkoholfri­a ölflaskan med båda händerna. Emelie Lindahl uppmanar alla att fokusera på andningen för att sedan i flera långsamma rörelser föra flaskan mot munnen och ta den första klunken. Vissa har svårt att inte dra på smilbanden.

 ?? Bild: ALINE LESSNER ?? MOT SKYN. Träningsfo­rmen yoga brukar vanligtvis ske i lite andra och lugnare miljöer än den som genomförde­s under ölets dag.
Bild: ALINE LESSNER MOT SKYN. Träningsfo­rmen yoga brukar vanligtvis ske i lite andra och lugnare miljöer än den som genomförde­s under ölets dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden