Hallands Nyheter

Victor Nielsen slutar i FVBK ny passare redan klar

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Han har varit förstepass­are i stort sett sedan han kom till klubben. Men det blir inget mer spel i Falkenberg för Victor Nielsen.

– Ingenting är helt klart ännu, säger Nielsen på frågan om vart han tar vägen härnäst.

Men klart är det i alla fall att han lämnar FVBK. Passaren, som värvades sommaren 2016 från RIG Falköping, stod för en imponerand­e insats förra säsongen (98 poäng) när laget tyvärr föll i slaget om brons.

– Förra säsongen slutade såklart inte riktigt som vi ville men jag har haft två bra år i klubben. Det är en väldigt familjär klubb så på så sätt känns det såklart tråkigt att lämna, säger Nielsen och fortsätter:

– Men jag känner att det var dags för något nytt och jag behöver ett miljöombyt­e. Jag vill gärna till något lite större även om det nu inte är säkert att det blir så. Men jag vill tacka alla tränare, funktionär­er och andra runt omkring i FVBK för den här tiden.

Samtidigt har klubben redan gjort klart med Nielsens ersättare, Oskar von Sydow heter passaren som tillsamman­s med Albin Becevic kommer slåss om förstaposi­tionen. Han kommer närmast från Riksidrott­sgymnasiet och spel med RIG Falköping. Trots anbud från flera av elitseriek­lubbarna föll valet på FVBK.

– Framförall­t valde jag Falkenberg för att de satsar väldigt ungt och när de sedan signade P-A Sääf (nye tränaren) lockade det extra mycket, säger Oskar von Sydow.

– Jag tror att vi kan ta oss ganska långt och att vi kan utvecklas väldigt mycket med P-A. Falkenberg har alltid varit ett av topplagen och ett av de bästa lagen att möta. Så det känns bra, det känns som att jag har gjort rätt val, säger Oskar von Sydow.

”Det är en väldigt familjär klubb så på så sätt känns det såklart tråkigt att lämna.”

VICTOR NIELSEN

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN/PRIVAT ?? PASSARBYTE. FVBK:S passare Victor Nielsen (till vänster) lämnar och in kommer i stället Oskar von Sydow.
Bild: ROBERT BOMAN/PRIVAT PASSARBYTE. FVBK:S passare Victor Nielsen (till vänster) lämnar och in kommer i stället Oskar von Sydow.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden