Hallands Nyheter

Roddare mot VM i Tjeckien

Falkenberg­s Roddklubb skickar tre stycken roddare att försvara de svenska färgerna när Junior-vm ska avgöras i Tjeckien den andra veckan i augusti.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Dessa tre är Melker Persson, Moritz Lücke och Felicia Häggström. Melker Persson tävlar i singel, medan de två sistnämnda kör scullerfyr­a. För Felicia Häggström blir det första gången hon är med i ett JVM. De hon ska tävla med har aldrig rott tillsamman­s i en fyra.

– Vi är i Strömstad på träningslä­ger nu. Så vi har precis börjat träna ihop oss. Vi har ju lite olika tekniker, så det gäller att hitta varandra och kraftkurvo­rna, säger Felicia Häggström.

MEN LAGET ÄR inte helt obekant med varandra. Jonna Pettersson och Felicia tog silver i Nordiska Mästerskap­en för juniorer tillsamman­s för två veckor sedan.

Mästerskap­et avgörs i Racice, Tjeckien. Felicia, som gör sin sista säsong som junior, är bekant med orten sedan tidigare.

– Vi var där på träningslä­ger i våras. Svenska roddförbun­det bjöd med alla som hade åldern inne. Sen var jag där 2015 med min klubb. Så jag känner banan om man säger så.

I OCH MED att det är första tävlingen tillsamman­s för gruppen är det svårt att sia om några placeringa­r. Hon är glad att ha blivit uttagen efter den gångna säsongens slit.

– Jag åker mest hit för erfarenhet­en, säger hon och fortsätter.

– Jag har tränat mycket nu under vintern. Jag har byggt på mig muskulärt och konditions­mässigt. Och tekniken börjar sätta sig, så jag kan nog inte vara i bättre form.

TROTS ATT LAGET är oprövat tillsamman­s, ser hon det inte som omöjligt att de skulle kunna nå en A-final.

– Bara vi får fart på båten så. Det är samträning nu sista veckorna och vi ser framsteg för varje pass. Men motståndet är jättetufft så vi blir inte besvikna om vi inte tar oss till A-final.

För Melker Persson är det andra året han deltar i JVM. Förra året slutade på en 31:a plats. På Junior-em i våras kom han på en 15:e plats, och han vann juniorklas­sen i singel på de Nordiska Mästerskap­en. Så formen, den pekar uppåt.

– Formen blir bara bättre och bättre. Det är mycket tufft motstånd med, så jag ska försöka komma så nära A-final som möjligt, säger Melker Persson.

Melker var inte förvånad över uttagninge­n. Men att det ska räcka hela vägen till A-final och seger ser han inte som lika självklart.

– En chans finns ju alltid. Men då ska det gå väldigt snabbt, säger han.

Hur laddar du upp?

– Det blir många pass ute i båten för att få så många kilometer som möjligt.

Någon extra press när det är VM?

– Lite mer nervös blir man. Man får försöka tänka på något annat och slappna av. Kolla en film, spela lite spel eller vara med kompisar.

MÄSTERSKAP­ET AVGÖRS DEN 7–12 augusti på Labe Arena i Racice, Tjeckien.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Felicia Häggström, Moritz Lücke och Melker Persson har alla blivit uttagna att represente­ra Sverige under junior-vm i augusti.
Bild: PRIVAT Felicia Häggström, Moritz Lücke och Melker Persson har alla blivit uttagna att represente­ra Sverige under junior-vm i augusti.
 ??  ?? UTTAGNA.
UTTAGNA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden