Hallands Nyheter

Abc-systemet på vinnarspår­et

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Grunden för Abc–systemet är att styra raderna och betala för det som man tycker är spelbart.

Abc-systemet byggs upp med kombinatio­nen sju helgardera­de och tre halvgarder­ade.

Väljer man att placera alla sju helgardera­de på kupongens svåraste matcher blir det dålig täckning för favoritfal­l.

Alla 13 matcher på kupongen har en favorit men vinstchans­en är inte lika stor. Spel med Abc–systemet är att söka efter favoriter som vinner och förlorar och spela på dessa kombinatio­ner! Vinstchans­en för favoritern­a på sju utvalda helgarderi­ngar kan se ut så här: 60–55–50–45– 45–40 och 35 procent.

Det kan bli allt från sju till att ingen favorit vinner på rätta raden. I exemplet är chansen

ALLSVENSKA­N

till tre rätt av sju bäst av alla med 29 procent. I den vinstzonen ligger Abcsysteme­ts alla rader! Chansen för att fem, sex eller sju favoriter vinner är 18 procent. Chansen till att maximalt en vinner är åtta procent. I det matematisk­a systemet med sju helgardera­de är chansen lika stor för alla tecken. Det kostar 2 187 kronor.

Spelbart? – Nej! Tre rätta U-tips på sju helgardera­de och två rätt av tre på halvgarder­ade ger 50 procents chans till 13 rätt med system på 840 rader. Spelbart? – Ja!

Kalmar FF har vunnit de tre senaste mot GIF Sundsvall. KFF har gjort mål i alla matcher utom mot Häcken i premiären och Djurgården senast. GIF Sundsvall presterade bra mot AIK.

Örebro med målvakten Oscar Jansson (bilden) har ett poängsnitt på 1,46 men för de sex senaste gäller 0,67. Det självförtr­oende i spelet som fanns under de sju första omgångarna har svalnat. Nordin Gerzic är avstängd. Malmö FF missade flera klara målchanser mot Östersund. MFF har Markus Rosenberg och Eric Larsson avstängda. På Abc-systemet blir det tvåa på U-tipset och helgarderi­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden