Hallands Nyheter

Krogtorget, tivoli och pop up drar folk till torget

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

Köerna ringlade sig långa från tivolit och hoppborgar­na. Från scenen hördes skön musik och på Krogtorget började borden fyllas. Årets långtorsda­gar fortsätter att locka mycket folk.

För fjärde gången i år arrangerad­es långtorsda­g och för fjärde gången i år sken solen högt på himlen och bjöd på kanonväder. På årets stora nyhet Krogtorget var det mycket folk redan vid femtiden.

– Det har gått hur bra som helst. Det känns väldigt stabilt, säger Isabelle Åkerblom från Mono, som är en av fem krögare som står bakom Krogtorget.

– Vi har haft extrem tur med vädret och det är underbart att det blir så här, säger Klas Medin från Nami.

DE HAR FÅTT fin respons från besökarna. Varbergarn­a tog till sig Krogtorget direkt och nu kommer även turisterna. I stort sett alla kvällar har de haft öppet till 23.00. Vilken är den tid som tillstånde­t sträcker sig till. Och nu har de fått blodad tand.

– I förlängnin­gen hoppas vi det här ska kunna leda till något permanent. Vi kan ju ha Krogtorg fyra dagar i veckan eller sex dagar. Så att vi får ett mer levande torg, säger Klas Medin.

Mycket arbete ligger bakom och det är många arbetstimm­ar. Även om de skulle beskriva Krogtorget som en succé så är det ingen succé ekonomiskt.

”Det här visar att vågar man satsa och har lite flyt med vädret så kan man få riktigt bra effekt.”

MAGNUS THOMSON Destinatio­nsutveckla­re

– Vi blir glada om vi går plus minus noll, säger Isabelle Åkerblom och fortsätter:

– Detta är ett testår. Vi hoppas att det kan bli bra även nästa år. Att vi ska kunna få möjlighet att göra det bra även om vädret inte är det bästa.

EN AV ÅRETS andra nyheter är pop up-butikerna. Bland annat har Clas Ohlson, Surfers Paradise, Violas, Arne Skor och Lolles flyttat ut sin verksamhet till torget. Mattias Hedberg från föreningen Varbergs Handels, som står bakom initiative­t, berättar att fler har velat vara med men inte kunnat ordna personal.

– Förra veckan var det jättemycke­t att göra både på torget och i butiken. Det har blivit en bra mix i år på långtorsda­garna. Jag är jätteposit­iv både som handlare och privatpers­on, säger Mattias Hedberg, som driver klädbutike­n Lolles.

Även andra handlare som HN talar med är positiva till årets långtorsda­gar.

– Jättebra att det är tillbaka på torget, säger Marie Gustafsson från Rydholms Dammodehus.

– Det är som natt och dag. Förra året var här tomt, nu är det fullt av folk. De har tänkt till den här gången. Det här är något att bygga vidare på, säger Lars Göransson, på Akademibok­handeln.

MAGNUS THOMSON FRÅN Näringsliv­soch destinatio­nskontoret är glad.

– Det känns väldigt bra på väldigt många olika sätt. Det här visar att vågar man satsa och har lite flyt med vädret så kan man få riktigt bra effekt. Det är kul att det är lokalt. Vi är väldigt nöjda och det är betydligt bättre tryck än förra året. Vi har satsat mer och fått mer.

 ??  ?? TÄVLINGAR. Athletiva var på plats och hade tävlingar i hinderbana och rodd. Härförsöke­r Edvin Melander slå rekordet. Det gick inte vägen och det var riktigt jobbigt tyckte Edvin.
TÄVLINGAR. Athletiva var på plats och hade tävlingar i hinderbana och rodd. Härförsöke­r Edvin Melander slå rekordet. Det gick inte vägen och det var riktigt jobbigt tyckte Edvin.
 ?? Bild: STEFAN JOHANSSON ??
Bild: STEFAN JOHANSSON
 ??  ?? LÅNGTORSDA­GAR. Tre dagar långtorsda­gar återstår. 2 augusti blir det Rix Fm-festival och då hoppas man på publikreko­rd.
LÅNGTORSDA­GAR. Tre dagar långtorsda­gar återstår. 2 augusti blir det Rix Fm-festival och då hoppas man på publikreko­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden