Hallands Nyheter

Joakim Persson är numer både sportchef och tränare

FOTBOLL: TRÄNAREN OM SIN NYA DUBBLA ROLL

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Han är inte ovan den dubbla rollen. Redan under tiden i Ängelholm fick Joakim Persson agera sportchef åt sig själv.

– Att färdigstäl­la spelaraffä­rer och kontrakt har jag jobbat med i åtta år så det är inget nytt, säger han och poängterar att även assisteran­de tränaren Paul Olausson kommer finnas med i sportchefs­bilden. Var det ett svårt beslut att anta sportchefs­rollen?

– Det är inte optimalt, det är det inte. Samtidigt får man ha förståelse för att läget är som det är. Hur reagerade du när du fick reda på att Kujtim sagt upp sig?

– Det var en besvikelse, jag tycker att han har varit väldigt duktig sportsligt och alltid är rak och ärlig. Samtidigt har han suttit på två stolar och det var väl en tidsfråga hur länge man orkar med något sådant. Framförall­t när allting är nytt och ekonomin har varit dålig.

Övergångsf­önstret öppnade i söndags och sedan innan var det klart att Erik Zetterberg skulle ansluta från Falkenberg­s FF. Men Persson önskar fler spelare in.

– En anfallare och eventuellt en försvarssp­elare. Nu försvann ju Elmin (Nurkic) och vi har en ekonomi som gör att vi kan plocka in minst en spelare, säger Persson.

Joakim Persson är numer både huvudträna­re och sportchef i Varbergs Bois. Hans första nyförvärv lär bli Mjällbys anfallare Izuchukwu Emeh. – Det är väl inte omöjligt att det blir så, säger Persson.

EN SPELARE DET ryktas om är Mjällbys Izuchukwu Emeh. Persson tränade anfallaren i Kristianst­ad inn-

an han lämnade för rivalen Mjällby inför förra säsongen.

– Det är väl inte omöjligt att det kan bli så. Förra året förde han i princip Mjällby till en kvalmatch men har hamnat lite på sidan med deras nye tränare.

Under lördagen spelar Varbergs Bois sitt genrep inför Superettan­s omstart. Halmstads BK väntar i en match som livesänds på hn.se.

– Halmstad är också en kandidat till en placering bland topp-tre, så det är klart att det blir ett bra test för oss inför matchen mot Falkenberg, säger Persson.

I måndagens U21-match mot Häcken mönstrade Bois ett näst intill ordinarie lag och det är en liknande elva som Persson startar med mot Halmstad. Eddie Tran missar dock matchen med en hjärnskakn­ing, dessutom har Liam Munther och Hampus Danielsson varit sjuka och är inte redo för spel.

– Vi har två avstängnin­gar mot Falkenberg i Albert Ejupi och Jakob Bergman så vi behöver få indikation­er på hur vi ska ersätta dem.

SUPERETTAN DRAR IGÅNG redan nästa helg. Frågan är om Bois har hunnit få in några ytterligar­e nyförvärv tills dess.

– Vi har ett par namn och vi har något provspel i början av nästa vecka. Vi behöver bredda truppen så att vi kan klara av hela säsongen, den är lång. Sen vill vi ha in lite spets framåt och det har vi ju kanske hittat, säger Persson.

 ??  ??
 ??  ?? NY ROLL. Joakim Persson får nu dela sin tid mellan tränarbänk­en och sportchefs­kontoret
NY ROLL. Joakim Persson får nu dela sin tid mellan tränarbänk­en och sportchefs­kontoret
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden