Hallands Nyheter

Maria hjälper till – via Facebook

- OLOF SVAHN olof.svahn@hn.se

Med hjälp av gruppen ”Branden på brunnsberg­svägen varberg” har Maria Jönsson samlat in kläder, möbler och erbjudit husrum åt dem som drabbats av branden.

”Är så himla glad att jag är vid liv... Tack för allt ert stöd!” Så står det i ett inlägg från en av dem som fick evakuera sin lägenhet på grund av lördagens brand.

Det var bara några timmar efter att branden i lägenhetsh­uset på Brunnsberg­sgatan brutit ut som Maria Jönsson skapade en grupp på Facebook för att hjälpa de drabbade – en grupp som nu har över 500 medlemmar.

– När jag såg vad som hade hänt och träffade några av de drabbade ville jag bara hjälpa till. Man kan inte göra allt men man kan alltid göra något, säger hon.

Maria Jönsson bor precis bredvid lägenhetsh­uset på Brunnsberg­sgatan och sedan branden i lördags har hon varit i kontakt med flera av de drabbade, men också med dem som vill hjälpa till.

– Varberg är rätt litet och det är verkligen så att alla känner alla, vilket är positivt för en sådan här grupp. Det är ett bra sätt att snabbt nå ut till så många som möjligt.

I flera inlägg har välvilliga varbergare erbjudit kläder, hushållsar­tiklar, möbler och husrum åt alla som förlorat mycket i branden.

Flera av de drabbade hyresgäste­rna har också hört av sig och i söndags fick en familj hjälp med nya barnkläder som donerats av gruppens medlemmar.

– Folk har verkligen slutit upp. Jag tror att jag har elva påsar med kläder hemma som ska delas ut till dem som behöver, säger Maria Jönsson.

 ?? Bild: OLOF SVAHN ?? RÄDDARE I NÖDEN. Maria Jönsson har hjälpt flera av hyresgäste­rna.
Bild: OLOF SVAHN RÄDDARE I NÖDEN. Maria Jönsson har hjälpt flera av hyresgäste­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden