Hallands Nyheter

Ägaren vägrar ge upp

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Amadeus Bar i Falkenberg drabbades av den kraftiga branden för tre veckor sedan, där bland annat köket eldhärjade­s. Nu har verksamhet­en dragit igång utomhus i form av en matvagn. Trots stundande sanering ser delägaren Daniel Jörnstrand positivt på framtiden.

Amadeus Bar drabbades hårt av den kraftiga branden för tre veckor sedan. Verksamhet­en är igång utomhus och delägaren Daniel Jörnstrand ser ändå positivt på framtiden.

Den omfattande branden i centrala Falkenberg på Storgatan som bröt ut på natten mellan måndagen den 2:e juli och tisdagen den 3:e juli satte verkligen sina spår.

Både för de boenden i flerfamilj­shuset och intilligga­nde verksamhet­er. Amadeus Bar, vars kök, blev helt utbränt, fick igång försäljnin­gen lagom till att Wheels & Wings startade.

– DET LÖSTE sig. Vi har pratat med berörda myndighete­r och inte hört något nej från deras sida, säger Daniel Jörnstrand om verksamhet­en på uteserveri­ngen där burgare, fish&chips, lite andra rätter och dryck serveras.

Trots det förödande resultat som branden innebar för restaurang­en är det en glad ton i rösten och en entusiasm som inte går att ta fel på hos delägaren.

– Folk tycker det är roligt att vi inte ger oss, det ska man inte göra. Vi kämpar på. Vi har öppet dels för personalen­s skull, dels för gästernas skull. Rent ekonomiskt är det egentligen inte lönt. Men vi vill inte bara försvinna och stoppa verksamhet­en. Vi kommer att stå still i sex månader när saneringen pågår.

PÅ TAL OM just saneringen, kommer den att vara omfattande och arbetet kommer inte vara helt enkelt med att återställa källarloka­len. Saneringen påbörjades så sakteligen under måndagen. Varbergs stenfastig­heter uppskattar att saneringsa­rbetet kommer att vara färdigt i februari eller mars nästa år.

– Vi har haft möte med kommunen i och med att lokalen är q-märkt. Det är viktigt att bevara historian i lokalen och vi ska rädda det vi kan i lokalen. Det var ju ingen brand i serverings­delen, det blev bara rökskadat men det är nog så illa, säger delägaren.

NÄR DET KOMMER till ersättning­en för alla skador som åsamkats är det ett frågetecke­n som nog kommer ta sin tid att rätas ut.

– Vi väntar på att försäkring­sbolaget ska säga sitt. Vi har en bra dialog och allt görs i samråd med dem. Det är en polisutred­ning, vilket gör att det tar lite extra tid, men jag vet inte hur lång tid det tar. Det går aldrig så fort som man vill och vi vill börja så snart som möjligt. Det kommer bli ett break på en eller två månader. Efter det blir det en nystart och i samband med detta kommer vi göra en nysatsning mot föregående koncept. Men exakt vad det blir är hemligt än, avslutar Daniel Jörnstrand.

”Efter saneringen kommer vi göra en nysatsning mot föregående koncept.”

DANIEL JÖRNSTRAND

delägare

 ?? Bild: STINA JOHANSSON ?? ÖPPNAT IGEN. Amadeus Bar har fått igång verksamhet­en utomhus efter den kraftiga branden.
Bild: STINA JOHANSSON ÖPPNAT IGEN. Amadeus Bar har fått igång verksamhet­en utomhus efter den kraftiga branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden