Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det är hög tid att Sverige i tider av katastrof vågar förlita sig på den union man valt att ha medlemskap i. Vi är och ska inte vara en ensam nation. Mottot ”Förenade i mångfalden” gäller även vid skogsbränd­er - det har vi framför allt sett nu i Sverige.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Brexit illustrera­r en problemati­k med folkomröst­ningar: Få politiska frågor av vikt kan reduceras till ett enkelt lämna eller stanna, för eller emot, ja eller nej. Det går så klart att ha fler alternativ.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* I tider då samma miljöhjält­ar säger sig vilja satsa på elbilar och ökat tågresande - vilket i sig är önskvärt - är deras motstånd mot den koldioxidn­eutrala kärnkrafte­n inte ens irrationel­lt. Det är ren och skär idioti.

Göteborgs-posten (Lib)

* Kommunalt självstyre tenderar att vara uppskattat i teorin, men inte i praktiken. Det finns en grundlägga­nde känsla av att man givetvis ska få bestämma över sig själva i kommunen. Samtidigt tenderar regionala skillnader att beskrivas som stora orättvisor i media. En aspekt av det hela är att det politiska ansvarsutk­rävandet inte verkar fungera tillfredss­tällande.

Frykdalsby­gden (Kon)

* Det verkliga trygghetsp­roblemet för de sjukliga äldre kommer av att de ganska snabbt blir fler och att arbetskraf­t behöver kunna rekryteras – och de ekonomiska resurserna i verksamhet­en bli större – i takt med behovens ökning. När det gäller likvärdigh­eten mellan kommuner är den verkliga huvudfråga­n inte juridiken, utan att fortlöpand­e anpassa systemet för att jämna ut kommunerna­s kostnadsbö­rdor.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Sverige har fått kritik från många håll. Nicaragua och Uzbekistan har kritiserat regeringen­s hantering av urfolket. FN har uppmanat oss att ”släppa sargen”. Och Civil Rights Defenders har kallat situatione­n för ett av våra allvarliga­ste människorä­ttsproblem. Kan man få ett sämre betyg? Tror inte det. Södra Dalarnes Tidning (ober

Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden