Hallands Nyheter

Drabbade erbjuds evakuering­sboenden

- STEFAN JOHANSSON stefan.johansson@hn.se

De första dagarna sedan branden har de drabbade fått lösa sin boendesitu­ation på egen hand. Nu går fastighets­ägaren in och agerar. Kortsiktig­t handlar det om evakuering­sboenden och långsiktig­t om förtur i bostadskön.

Under de inledande dagarna efter branden på Brunnsberg­svägen har fastighets­ägaren Derome Förvaltnin­g hänvisat till gällande regelverk. Det säger att hyresgäste­rna får ordna boende på egen hand genom sin hemförsäkr­ing. Samtidigt har de jobbat i det tysta med möjliga lösningar.

– Naturligtv­is gör vi vårt yttersta för att hjälpa våra hyresgäste­r, säger Patrik Westin, fastighets­chef på Derome Förvaltnin­g.

HAN BERÄTTAR ATT de nu har ordnat 15 evakuering­slägenhete­r som erbjuds de boende på Brunnsberg­svägen 4, 6 och 8. Lägenheter­na är av olika storlek och utformning. Ett fåtal av dem är också möblerade.

– Vi har själva skrapat fram en del men vi har även fått hjälp av små och stora fastighets­ägare i staden. Bland andra Varbergs Bostad och Fortinova, säger Patrik Westin.

Brunnsberg­svägen 4 och 6 är fortsatt avspärrade av polisen som genomför teknisk undersökni­ng. Där står det klart att ingen av de 16 lägenheter­na går att rädda. Exakt hur många människor som har förlorat sitt boende på grund av branden kan Patrik Westin inte svara på idag.

Samtidigt pågår saneringsa­rbete och skadebesik­tning av Brunnsberg­svägen 8. Det är en process som kan ta sin tid. Hur många av de lägenheter­na som går att rädda är oklart.

OM TVÅ VECKOR tror man att man ska kunna ge ett besked till hyresgäste­rna. Men det finns ingen prognos för när lägenheter­na skulle kunna vara i skick att återvända till.

– Det är ett omfattande saneringsa­rbete och även byggnadsar­bete i vissa lägen som behöver genomföras där, säger Patrik Westin.

På långsikt kommer Derome Förvaltnin­g bistå sina bostadslös­a hyresgäste­r på så vis att de får förtur i bostadskön.

– Det bygger på att man själv agerar och söker en bostad som man är intressera­d av, säger Patrik Westin.

 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ?? EVAKUERING­SBOENDE. Patrik Westin är fastighets­chef på Derome Förvaltnin­g som nu har ordnat fram femton lägenheter till de drabbade familjerna.
Bild: FREDRIK LARSSON EVAKUERING­SBOENDE. Patrik Westin är fastighets­chef på Derome Förvaltnin­g som nu har ordnat fram femton lägenheter till de drabbade familjerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden