Hallands Nyheter

Elin Logara i brändernas Grekland

- ANNA PERSSON

Halmstadbo­n Elin Logara befinner sig bara några kilometer från bränderna vid Aten där folk dör och flyr till stränderna.

Kan du beskriva läget där du är nu?

– Vi åkte från Aten där mina svärföräld­rar bor, till Nea Makri som är en kustort en bit norrut. Vi kom hit på måndagskvä­llen för att bada och sola och upptäckte då att det brann rejält. Det har ju brunnit på flera ställen runt Aten och när vi kom hit insåg vi att det brann i bergskedjo­rna. Vi såg en stor rökpelare. Nu har bränderna lugnat ned sig eftersom de har vattenbomb­at, men det var väldigt obehagligt.

Hur nära bränderna är du och din familj?

–Vi hyr en liten lägenhet här och vi stod på balkongen på natten i flera timmar. Vi såg hur lågorna reste sig flera meter upp i luften. Det har blåst förfärligt och som tur var så blåste det bort från vårt håll. Det har nästan varit storm och 40 grader varmt och väldigt torrt.

Stannar ni kvar på den här orten?

–Jag vill åka härifrån för vi har ju två små barn, men mina svärföräld­rar sade att vi skulle avvakta och sedan hörde vi att de har stängt av vägar så vi hade ändå inte kunnat lämna platsen.

Det är tydligen en hel del personer som har omkommit i bränderna.

–Ja och det känns väldig sorgligt och förfärligt. Jag känner mig ganska deppig och tänker på alla som har drabbats. Det är hus som har brunnit ned och barn som har dött. Det är ju inte bara skog här utan bebyggelse med bostäder och hotell. Här är nog rätt många turister.

Vad kommer ni att göra nu?

– Vi vet inte riktigt vart det går att ta sig, men vi kommer nog snart att åka tillbaka till Aten för det är där vi brukar vara när vi är här och hälsar på.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden