Hallands Nyheter

Veteranen Joakim Wulff klar för ny klubb i Superettan

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Varbergs Bois förre målvakt åter i Superettan. Har skrivit på säsongen ut med jumbon IFK Värnamo.

39-årige Joakim Wulff blev kontaktad av klubben direkt när det blev klart att han bröt med Sirius, där han spelat de senaste månaderna.

– Det känns bra, det är ett lag som står inför en utmaning. Vi får se om jag kan hjälpa hålla dem kvar, säger Joakim Wulff.

IFK VÄRNAMO HAR än så länge bara lyckats plocka fem poäng denna säsong. Joakim Wulff erkänner att det är ett riktigt tufft utgångsläg­e för att hålla sig kvar. Om han går rätt in i buren vågar han inte säga.

– Jag har ingen aning. Det är upp till bevis. Men Tobias (Andersson), som har stått under året har haft lite skadeprobl­em och så där så vi får se, säger han.

DET BLEV TRE allsvenska matcher med Sirius för Joakim Wulff, som klev in i truppen när Sirius-målvakten Joshua Wicks testades positivt för doping i april. I två av matcherna blev han matchens lirare. Men det blev ingen förlängnin­g trots att han hade kontrakt för hela säsongen.

– De fick inte skriva kortare kontrakt än året ut. Vi var överens redan innan om att vi skulle bryta det, säger Joakim Wulff.

Trots den oregelbund­na säsongen har det inte varit tal om att lägga av.

– Jag tycker jag har kvalitéer för att spela på elitnivå, så det var klart att jag ville fortsätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden