Hallands Nyheter

Selmani vill tillbaka

FOTBOLL: FÖRRE BOISAREN HOPPAS PÅ NY CHANS I SUPERETTAN

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Liridon Selmani har gjort en strålande vårsäsong för Oddevold i division 1 södra. Han ligger trea i skytteliga­n på 13 mål.

HALMSTADS BK – som ligger trea i Superettan – är en av klubbarna som är aktuella.

– Det vore en dröm att få spela för HBK igen. Senast jag var i Halmstad hann jag inte riktigt visa vad jag egentligen går för, säger Liridon Selmani.

26-åringen kommer från Hyltebruk och han spelade för HBK 2011–2013 och gjorde en halv säsong med Varbergs Bois 2016.

Intresset är mer konkret från två andra Superettan­klubbar: Varberg och Norrby. Under vårsäsonge­n har båda föreningar­na haft representa­nter som tittat på Liridon Selmani.

– Alla lag vill ha en målskytt och alla spelare vill spela så högt upp de kan, säger Selmani.

Forwarden har kontrakt med Oddevold även nästa säsong. Ett avtal han skrev på i våras.

– Jag vill spela i Superettan så fort som möjligt och kan lämna redan i sommar. Kommer det ett konkret bud, då kommer jag att försvinna om allt stämmer för alla inblandade. Men det kan också bli så att jag stannar i Oddevold säsongen ut.

ÄN SÅ LÄNGE har inte Oddevold fått något formellt bud på Liridon Selmani.

– Jag utgår från att Liridon Selmani spelar med oss under hösten. Jag vet att klubbar har studerat honom under våren, men det är ingen som har varit i kontakt med mig, säger klubbens sportchef Johnny Schöön.

Samtidigt är Oddevold lösningsor­ienterade. Vill en klubb lösa ut Selmani från hans kontrakt, eller köpa honom, så kommer de inte att stoppa en eventuell övergång.

– Vi vill givetvis inte bli av med vår bästa målskytt, men om en förfrågan kommer ska vi göra allt för alla iblandades bästa. Men än har inte min telefon ringt, säger Johnny Schöön.

Varbergs Bois tog in en ny anfallare under måndagen i form av inlånade Izuchukwu Emeh. Och det är ytterst tveksamt om det kommer in någon ny offensiv spelare och om den personen i så fall är Selmani.

13 mål på 17 matcher har gett eko. Tre klubbar i Superettan är nu på jakt efter Liridon Selmani som själv säger att han kan lämna Oddevold redan i sommar.

–DET ÄR en kontakt som Kujtim (Bala) hade innan han avgick. Just nu vet jag inte vad som är sagt emellan dem, Kujtim kommer hem i slutet av veckan och då ska han uppdatera mig, säger Joakim Persson, tränare och sportchef i Varbergs Bois.

Persson berättar att spelare troligtvis måste lämna för att det ska kunna komma in en ny offensiv spelare. Den pengen som finns kvar att arbeta med har en annan prioritet.

– Då är det först och främst en försvarssp­elare som gäller, säger Joakim Persson.

”Det är en kontakt som Kujtim (Bala) hade innan han avgick. Just nu vet jag inte vad som är sagt emellan dem, Kujtim kommer hem i slutet av veckan och då ska han uppdatera mig”

JOAKIM PERSSON

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N/ARKIV ?? HAR HEMLÄNGTAN. Liridon Selmani (till vänster) har gjort 13 mål på 17 matcher för Oddevold i division 1 i år, men vill gärna återvända till Halmstads BK där han spelade 2011–13.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N/ARKIV HAR HEMLÄNGTAN. Liridon Selmani (till vänster) har gjort 13 mål på 17 matcher för Oddevold i division 1 i år, men vill gärna återvända till Halmstads BK där han spelade 2011–13.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden